e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Gener de 2014

Des de que sóc diputat a Madrid he sentit en primera persona el següent comentari: "Pero, ¿ustedes por qué pretenden cambiar las leyes españolas si lo que quieren es irse de España?". Aquest comentari conté tots els ingredients de la realitat legislativa/impositiva en què estem immersos a Madrid. Tot un seguit de lleis de recentralitzen en pro de l'interès general a base d'anar vulnerant sistemàticament el marc competencial que té Catalunya, perdó, que li va acceptar donar Espanya.
 
Si la crisi econòmica està actuant com a excusa a l’hora de replantejar i legislar a la contra, no de la crisi, sinó de Catalunya, el procés de transició nacional accentua el matisos i, sobretot, la no contenció verbal. Per tant, quan hi ha un bombardeig legislatiu constant, el nostre paper com a diputats catalans, perdó altre cop, com a diputats de partit d'exclusiva obediència catalana, se'ns complica.
 
Durant molt anys, la política de l'acord o, altrament dit pacte, era un actiu o valor a posar damunt de la taula. Els partits catalans que bonament teníem una certa visió d'anar sumant i assolint més autogovern podia ser considerat com una reivindicació legítima. Ara no. Ara recorren a una altra expressió: "Es que siempre estáis con lo mismo", com si estiguéssim sempre en un regateig constant d'allò que ja és nostre perquè ells abans ja t'ho han donat.
 
Per això, en aquests moments d'alta complexitat política és important no defallir en els nostres rols a Madrid. Mentre siguem part d'Espanya, aquesta administrarà els nostres diners i cal molta perseverança en continuar gestionant el dia a dia sense caure en la precipitació o la deixadesa d'aquells que diuen "pel que ens queda a Madrid…". Aquesta és la nostra diferència. Des de CiU, treballem per servir al Govern de Catalunya des de Madrid i som més que conscients que el camí, a voltes que esperançat, requereix encara molt del nostre saber fer, del nostre ADN parlamentari per minimitzar el màxim possible als ciutadans l'impacte de la travessia cap a la llibertat.
 
Com molt bé va dir un company diputat de Convergència, "mentre hi hagi un euro de la nostra butxaca que es gestioni des de Madrid, allà hem d'estar nosaltres per defensar-lo".  Malgrat les majories parlamentàries espanyoles vulguin angular-nos, allí estem, ferms als nostres compromisos, amb la gent del nostre país.
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1154
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR