e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Gener de 2012

El dilema de Rajoy

Hem de creure que Rajoy té un dilema: anar per feina i posar en marxa les mesures que precisa Espanya per sortir de la crisi complint els objectius fixats per les instàncies internacionals que presten diners a l’Estat o esperar a fer-ho un cop passades les eleccions andaluses. I és que el PP pot voler ensorrar definitivament el PSOE a Espanya guanyant a Andalusia per primer cop.
Un dilema semblant al que tenia, cal suposar-ho, el President de la Generalitat al gener de l’any passat. Les eleccions municipals eren a tocar i els alcaldes i alcaldables de la coalició de Govern no volien patir gaire.  L’ensenyament de Catalunya és que, si les coses es fan bé i s’expliquen com es fan, es pot conjuminar el que cal fer amb la millora de les expectatives electorals. També, que la línia que separa l’èxit del fracàs és molt prima.
En el cas de Rajoy, però, tot apunta a què la segona de les opcions que plantejava al principi d’aquest article és l'escollida per poc que s’aguanti tot plegat i els mercats no exigeixin més sacrificis urgents. La temptació d’acabar d’ensorrar el PSOE guanyant a Andalusia ha estat massa forta per a ser vençuda.
 
Rajoy té la sort que les eleccions andaluses es celebren d’aquí a dos mesos i pot al·legar que cal acabar de conèixer la realitat econòmico-financera de l’Estat, l’evolució del dèficit i mil excuses més, com ara que cal aprovar els pressupostos com si fossin sagrats quan se’ls passen pel clatell quan els sembla. Però sempre quedarà el dubte de si l’interès general s’ha deixat de banda pels interessos múltiples del partit que sosté el govern espanyol.
 
Hi ha però la corresponent prova: si l’Estat espanyol no paga tot el que deu a Catalunya (infraestructures i fons de competitivitat, més de 2.000 milions d’euros) abans de les eleccions andaluses el dubte haurà quedat esborrat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4048
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR