e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Desembre de 2013

2 anys del PP

El passat 20 de novembre va fer 2 anys de la victòria del Partit Popular a les eleccions generals. Dos anys marcats per la gestió en un entorn de crisi econòmica, política i social. Dos anys de retrets a l’oposició i dos anys per teixir i executar una clara estrategia legislativa de laminació i supressió de les competències de les CCAA i del món local.

Sota  el lema “una administración, una competencia” s’articulen una sèrie de lleis espanyoles que uniformitzen i desmantellen el fins ara conegut com l’Estat de les Autonomies. Si a tot això hi afegim la “deriva sobiranista” i la manca de cintura i voluntat política per fer front a una realitat en l’encaix Catalunya-Espanya, ens trobem davant els dos anys de més regressió administrativa i de més agressió i vulneració ideològica a la llengua catalana amb l’aprovació de la LOMCE, i l’ultratge a la carta de les Nacions Unides on es defensa el dret d’autodeterminació dels pobles.

Estem parlant d’utilitzar la democràcia a través de la majoria absoluta per anar en contra de la democràcia, estan utilitzant la democràcia per prohibir i no per construir. S’està utilitzant una dialèctica impròpia de les societats–democràcies modernes i avançades. S’està permetent la intransigència i el menyspreu davant la voluntat i l’actitud democràtica de votar pacíficament el nostre futur col·lectiu.

La relació Catalunya-Espanya no pot ser una relació en virtut de la qual l’un posseeix l’altre, sinó que ha de ser, si el poble ho vol, una relació entre iguals, entre dos estats moderns que miren al món convençuts de les seves potencialitats. Dos estats destinats a entendre’s i a respectar-se. Dos estats que sí podem sumar en igualtat de condicions.

M’agrada parlar d’Espanya, quan analitzo la política internacional, omplir-me la boca dels ciutadans espanyols que des del respecte democràtic entenen la nostra necessitat vital d’emprendre un nou camí separats. En canvi rebutjo la política espanyola cega, arcaica i colonial que només destil·la retrets i pors des del poder que se li suposa.

Hem de tenir capacitat de resistència, la nostra voluntat és ferma i sincera, anem seriosament i estem disposats a fer realitat els nostres anhels. I la nostra força, el nostre veritable poder és  que volem fer-ho votant, a través de la política entesa des de la seva màxima expressió. Volem fer-ho servint i donant eines a la ciutadania per poder decidir.

Marc Solsona

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
719
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR