e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juliol de 2009

JNC o mentrestant

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Riner (El Solsonès) la 27a Escola d’Estiu Ramon Trias Fargas de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). La més important organització política juvenil del país ha debatut amb diversos líders de CDC i d’entitats socials, polítiques, culturals i econòmiques sobre els reptes de futur de Catalunya, davant la manca d’ambició nacional del govern tripartit.

Un govern que hipoteca el futur del nostre país i que incompleix la nostra llei fonamental, l’Estatut. La manca d’ambició nacional del govern català ha quedat més clara que mai amb l’acord de finançament. Un cop perpetrat el crim, ara toca donar missatges falsos i contradictòris per tal de confondre a la ciutadania, no sigui que en les properes eleccions catalanes els donin algun esglai i s’acabin les poltrones. En trobem molts exemples, però en citaré sols alguns encara que ben significatius: Castells creu ara que el PSC s’ha de deslligar del PSOE; Montilla nega que s’hagi pactat la reedició del tripartit, tot i que Saura ho comenta del dret i del revés; Ridao diu que probablement haurien d’haver dit que no a l’acord (quina barra!). I Puigcercós aposta per la remodelació del govern per afrontar amb més força els propers mesos, deu estar ja pensant en la reedició del nou tripartit…. Durant el ple del parlament sobre finançament la va dir grossa amb allò del “mentrestant… “, què fàcil li resulta justificar les renúncies de país i quedar-se tant ample! I mentrestant Montilla segueix llegint el que li escriuen…

L’entrevista d’aquest cap de setmana al Secretari general d’ERC, Joan Ridao, en un mitjà de comunicació, és per posar-se les mans al cap. Diu: Ens hem de felicitar per haver pogut tancar la carpeta (ara resulta que és més important tancar la carpeta que demanar el que és nostre, per llei). També diu que no han dit que no perquè no podem estigmatitzar ERC com a factor desencadenant d’un trencament del govern (vaja, no havíem quedat que primer era el país i després el partit? En què quedem Ridao?).

Un tripartit que ja va començar amb una hipòtesi falsa. Un govern autoanomenat d’esquerres, en contraposició amb un de nacionalista, farà més polítiques socials. Quina gran faslsedat. A Catalunya, el nacionalisme català de Convergència està plenament compromès amb les polítiques socials i ambientals. No es pot entendre una opció nacionalista catalana d’èxit sense que tingui com a prioritat el benestar del conjunt del país i el respecte per la nostra terra. El progrés del conjunt del país és l’objectiu per una opció nacionalista com la que representa Convergència.

Acabo, amb unes paraules molt encertades que pronunciava ahir el president de la JNC, Gerard Figueras, en la cloenda de la seva escola d’estiu: “El compromís de construcció nacional passa ara més que mai per no seguir buscant l’encaix a Espanya. La JNC farà una defensa ferma del futur, fidels a un compromís mil·lenari. Espanya no ens vol i si ens vol és per pagar. Per tant, cal treballar per la llibertat plena”.

Endavant JNC, el futur és vostre. Que no defalliu en la vostra ambició envers Catalunya. Altres que cridaven i escenificaven molt,  mentrestant ja l’han perduda!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1657
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR