e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Març de 2010

L’economia, a Espanya i a Catalunya, cada cop es deprimeix més, encara que els socialistes ens intentin enganyar un cop més dient el contrari. Justament les mesures dels governs, tant l’espanyol com el català, només fan que empitjorar la situació. En cito dos malaurats exemples: l’increment de l’IVA i l’economia de “les peonades”.

L’increment de l’IVA: Quatre premis Nobel de diferents tendències han coincidit aquest cap de setmana, a Barcelona, a criticar el futur augment de l'IVA impulsat pels socialistes. Es tracta d'Edward Prescott, el clàssic economista liberal; Robert Solow, que beu de les fonts keynesianes amb devoció; Robert Lucas, defensor del lliure mercat, i James Mirrlees, un escocès assessor del partit laborista i únic economista europeu dels quatre.

Tots quatre estan d'acord malgrat les seves contraposades tendències ideològiques. Asseguren que l'augment de l'IVA farà que l'economia es deprimeixi encara més, afectant molt especialment a les classes més dèbils de la societat. Aposten, en canvi, per la reforma del mercat laboral i de les pensions. Del primer destaquen que no és prou flexible i posen d'exemple Dinamarca. I pel que fa a la reforma del sistema de pensions creuen que no afectaria negativament l'ocupació.

L’economia de “les peonades”: Una mostra més de l’actual despropòsit socialista és la seva aposta per una societat subvencionada, depenent i cautiva al poder polític. Un model fonamentat en “les peonades” amb el que només es pot assolir una societat domesticada i sense iniciativa.

Justament, aquest és el model contrari al que necessitem per sortir quan abans millor de la crisi econòmica, i sobretot per encarar el futur amb una societat productiva, més competitiva i més solidària. El que fan els socialistes no és una política social sinó que incentiven a la gent a no treballar, que és el més allunyat de la política social i solidària que pot haver.

Segueixen sense entendre que el principal objectiu del govern hauria de ser la creació d’ocupació. No és suficient amb atendre les necessitats dels aturats, sinó que cal pendre decisions, invertir per a que hi hagi quantes menys persones sense treball, milor. L’objectiu ha de ser que la gent tingui treball, no que cobri per no treballar. Cal evitar que la gent rebutgi un treball per continuar vivint del subsidi o instal·lats en l’economia submergida, treballant i cobrant del subsidi al mateix temps i, per tant, competint desllealment amb els autònoms o els empresaris que paguen els seus impostos i compleixen les seves obligacions legals.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3451
1
Comentaris afegits 
anti-liberal (Catalunya) 22-03-2010 - 01:26
Els liberals sou repugnants.
TORNAR