e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Novembre de 2009

CDC guanya pes internacional

Del 18 al 20 de novembre, tindrà lloca Barcelona (Catalunya) el Congrés del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ELDR Party). Serà, sens dubte, esdeveniment internacional de primera magnitud, on es trobaran més de 500 delegats d’arreu d’Europa; entre ells, Primers ministres, Comissaris europeus, líders dels partits centristes europeus, eurodiputats del Grup de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (Grup ALDE), etc.

L’ELDR Party agrupa 56 partits polítics d’arreu d’Europa, i el seu origen data de l’any 1976, sent la primera família política europea que es constitueix en partit. Mitjançant els seus partits membres, té 75 eurodiputats que formen el Grup ALDE. Entre ells cal destacar l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa. A més, entre els seus líders trobem quatre primers ministres: Andrus Ansip (Estònia), Brian Cowen (Irlanda), Lars Rasmussen (Dinamarca) i Matti Vanhanen (Finlàndia), i 10 dels 27 comissaris europeus.

Fent una mica d’història, cal destacar que CDC va entrar a formar part del Partit Liberal Demòcrata Europeu en el congrés de Bulgària de l’any 2005, sent aprovada la seva incorporació com a membre de ple dret per aclamació. Abans, però, la JNC (Joventut Nacionalista de Catalunya) ja era membre de ple dret de les Joventuts del Partit Liberal Demòcrata Europeu. De fet, jo mateix vaig ser Secretari General d’aquesta organització juvenil europea a final dels anys 90.

Avui, quatre anys més tard, l’any 2009, organitzem el congrés a casa nostra i presentem, per primera vegada, candidatura a la Vicepresidència. El Comitè Executiu Nacional de CDC va designar-me ara fa unes setmanes candidat oficial al Buró de l’ELDR Party. Per a mi és un gran honor i responsabilitat. No serà fàcil, però tenim molts punts a favor: tradició, feina feta, pes internacional, experiència, defensa dels interessos del sud d’Europa i de la Mediterrània, projecte polític basat en les persones i les llibertats, etc.

Aquest Congrés és una fita històrica en la trajectòria de Convergència Democràtica de Catalunya i del liberalisme català. Mai fins avui, havíem organitzat un congrés internacional com aquest. Mai fins ara, un català havia ocupat la vicepresidència europea del partit. Fa dies que estem fent una pre-campanya intensa per guanyar-nos el suport dels delegats d’arreu d’Europa. Esperem que en breu puguem dir ben alt que la vicepresidència liberal demòcrata europea és per a CDC. Serà, sens dubte, un nou pas del canvi que està a punt de produir-se a Catalunya, i que ens ha de portar a un millor govern i a un millor futur pel nostre país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1546
2
Comentaris afegits 
Kropotkin (Vic) 04-11-2009 - 17:08
Si, en los circulos mas selectos de las mafias de Nigeria se est comentando con mucho inters las tecnicas de choriceo de este partido. Se ha decidido enviar una delegacin de los mas selecto de los gangsters nigerianos a fBarcelona...
Joan (BCN) 04-11-2009 - 15:12
Caram, una bona notcia per Catalunya. Moltes felicitats!!!
TORNAR