e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Març de 2011

Un governant té una immensa responsabilitat. En una democràcia, on la seva capacitat de prendre decisions li és atorgada directament pel poble, aquest governant tindrà sempre l’obligació de seguir escoltant les queixes, inquietuds, demandes, propostes i crítiques que li adrecin els seus ciutadans.
De tots els governants, l’alcalde és qui més a prop està de les persones, és qui ha de decidir sobre aquelles qüestions que incideixen directament en el seu dia a dia. I, per això, per un alcalde, saber escoltar és més necessari que cap altra cosa. Hi ha qui diu que escoltar ens dóna la sapiència. Per aquell qui governa, escoltar és molt més que això, és un privilegi. Un alcalde ha d’escoltar tothom i ha de facilitar les vies i canals perquè aquesta comunicació sigui fluïda.

 A Igualada ja fa massa temps que no s’escolta ciutadania, col·lectius ni entitats i s’han pres decisions molt importants de manera unilateral. Aquesta manera de fer s’ha d’acabar, només tenint en compte tothom i buscant consensos aconseguirem una ciutat de la qual tots els igualadins i igualadines ens en sentim orgullosos.

Les aliances estratègiques, clau d’un bon govern

Un governant té la responsabilitat de posicionar bé la seva ciutat, en el cas d’Igualada, posar Igualada al mapa de les ciutats més importants de Catalunya i del món. Això vol dir exercir el lideratge a la comarca de l’Anoia, i el de les ciutats mitjanes de Catalunya.

De tots els governants, l’alcalde és qui més a prop està de les persones, és qui ha de decidir sobre aquelles qüestions que incideixen directament en la ciutat. Igualada pot sortir enfortida, si sap tenir aliances estratègiques, amb el govern del nostre país, perquè poques coses rellevants haurien de passar a Catalunya, sense una presència destacada d’Igualada. L’aliança amb els sectors empresarials és l’altre clau d’un bon govern, perquè aquests són qui creen riquesa i creen llocs de treball. I, en una ciutat com la nostra, l’aliança amb la societat civil és el tercer actiu que cal recuperar per Igualada.

La visió comarcal i el consens ens posarà al mapa, per fer més forta l’Anoia, hem de fer més forta Igualada, i per fer més forta Igualada hem d’enfortir l’Anoia.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
10478
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR