e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Febrer de 2011

El futur d' una ciutat com Igualada, no s'ha de descriure, s'ha de construir aprofitant el bagatge historic de la ciutat industrial que sempre hem estat, i projectant el futur econòmic que volem generar.

L' única clau per assolir un augment de recursos financers que permetrà  canviar la situació actual i garantir les prestacions socials necessàries al conjunt de la població és la generació d'activitat econòmica a les empreses.

La governabilitat és i ha de ser un acte de responsabilitat, no pot ser que l'administració generi entramats d' empreses públiques que ocupin mercat privat, com és el cas d' Igualada. Les empreses públiques han d' existir en aquells nínxols de mercat on una empresa privada no podrà ser mai competitiva.

Les empreses de totes mides i carcterístiques  esdevenen, per tant, protagonistes de l' activitat econòmica  i, en aquest sentit, considero essencial la col.laboració de l' Administració per facilitar  la creació d' un entorn favorable al conjunt empresarial.  

Aquesta col.laboració esdevé especialment imprescindible si tenim en compte que més del 90% del teixit empresarial al nostre país són pimes : el nou entorn macro econòmic, la manca de liquidesa, la contínua realitat canviant i altres dificultats  ja obstaculitzen  prou la supervivència de les empreses.

Ara més que mai cal la col.laboració público privada i l' ajut de l' Administració per assolir un entorn que contribueixi a la dinamització de l' activitat econòmica començant per aspectes tant simples com la simplificació dels tràmits administratius i oferint sempre el necessari suport institucional en la promoció d' empreses i territoris.

Igualada ha de tornar a sortir en el mapa de les ciutats més importants de Catalunya, i perquè això sigui aixi, cal que el primer venedor d' Igualada, sigui el seu alcalde.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3571
1
Comentaris afegits 
Albert Lˇpez SolÚ (Igualada) 09-02-2011 - 13:15
Deslocalitzaciˇ de la industria per enfocar la ciutat als serveis = Insostenibilitat econˇmica del territori. Clarament hem d'apostar per la Reindustrialitzaciˇ, com molt bÚ dius aprofitant el bagatge hist˛ric de la ciutat.
TORNAR