e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Març del 2011

Saber escoltar, clau d’un bon govern

Un governant té una immensa responsabilitat. En una democràcia, on la seva capacitat de prendre decisions li és atorgada directament pel poble, aquest governant tindrà sempre l’obligació de seguir escoltant les queixes, inquietuds, demandes, propostes i crítiques que li adrecin els seus ciutadans.
De tots els governants, l’alcalde és qui més a prop està de les persones, és qui ha de decidir sobre aquelles qüestions que incideixen directament en el seu dia a dia. I, per això, per un alcalde, saber escoltar és més necessari que cap altra cosa. Hi ha qui diu que escoltar ens dóna la sapiència. Per aquell qui governa, escoltar és molt més que això, és un privilegi. Un alcalde ha d’escoltar tothom i ha de facilitar les vies i canals perquè aquesta comunicació sigui fluïda.

 A Igualada ja fa massa...

Continuar llegint...

09 de Febrer del 2011

Igualada serà industrial o no serà

El futur d' una ciutat com Igualada, no s'ha de descriure, s'ha de construir aprofitant el bagatge historic de la ciutat industrial que sempre hem estat, i projectant el futur econòmic que volem generar.

L' única clau per assolir un augment de recursos financers que permetrà  canviar la situació actual i garantir les prestacions socials necessàries al conjunt de la població és la generació d'activitat econòmica a les empreses.

La governabilitat és i ha de ser un acte de responsabilitat, no pot ser que l'administració generi entramats d' empreses públiques que ocupin mercat privat, com és el cas d' Igualada. Les empreses públiques han d' existir en aquells nínxols de mercat on una empresa privada no podrà ser mai competitiva.

Les empreses de totes mides i carcterístiques  esdevenen, per tant, protagonistes de l' activitat...

Continuar llegint...