e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Juliol de 2009

Polítiques socials d’esquerra? Quina ironia!

L’altre dia Xavier Trias denunciava que els serveis socials no són una prioritat del Govern Hereu. El motiu: s’està incomplint de forma flagrant el conveni que va signar l’Ajuntament de Barcelona amb la Generalitat, per tal de construir a la ciutat 51 equipaments socials. D’aquests 51 equipaments socials que havia de fer la Generalitat del tripartit pel 2007, només n’hi ha, a dia d’avui,  3 en marxa i 7 en construcció. De la resta, fent una passejada pels solars on han d’anar ubicats, no hi ha cap rastre, cap indici de que allà s’hagi de fer un equipament.

Aquest retard espectacular posa en evidència que els serveis socials no són una prioritat del Govern bipartit i també demostra la manca de lideratge i d’influència de l’alcalde Hereu. Perquè un no pot estar tot el dia dient que fa polítiques d’esquerra i, desprès, quan és l’hora de demostrar-ho, està calladet, sense reclamar als seus companys de partit de la Generalitat que compleixin els compromisos amb els ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

A més, fa pocs dies escoltàvem com l’alcalde Hereu deia que el govern estava complint amb el Pla d’Actuació Municipal previst en aquest mandat. Quina ironia!! On són aquests equipaments ? Així compleixen ells?
El que és més preocupant encara es que aquest retard està perjudicant de forma molt important l’aplicació de la llei de la dependència. Moltes de les places que preveuen aquests equipaments socials són per a persones amb dependència. Moltes persones avui a Barcelona tenen dret,  segons la llei de la dependència, a tenir una plaça residencial, però no les tenen perquè no existeixen.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1432
5
Comentaris afegits 
Maria Dolores (Barcelona) 16-07-2009 - 13:25
Molta política de aparador, edificis emblemàtics (?) i poc fer de Barcelona una ciutat per viure resolvent els problemes socials, cívics i culturals (cultura de veritat no concerts de "penjats".
Martí (Gracia) (Barcelona) 16-07-2009 - 01:54
Totalment d´acord amb la senyora Fandos.El problema es el poc coneixement que te la població barcelonina d´aquesta realitat.Al butlletí B que ens arriba cada mes a casa no fan un seguiment dels convenis signats;és més,sembla un espai propagandístic.
Pep Aloma (BCN) 13-07-2009 - 09:40
Ja vam veure la teva actitut el mandat pasat amb el supor a la plataforma en contra d'equipaments socials a Horta-Guinardó. Aixó si és ironia.
Carme (Barcelona) 12-07-2009 - 13:13
El problema és que l'alcalde Hereu està massa enfeinat en inaugurar obres inacabades o que, al cap de poc, es tornen a fer malbé perquè s'ha de fer un altre obra al costat, que ja sabien que hi anava. Proposo un lema: "Barcelona, la millor llar del món".
Milagros (Bna) 12-07-2009 - 12:07
Coneixes el sou d'aquest alcaldet? , i el del nostre presidentet?, i de la filla del conselleret, i el del germà del vicepresidentet, i el del marit de la ...., etc. Li semblen poc politique socials d'esquerra, senyora Fandos?
TORNAR