e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Juny de 2010

Llegia ahir una entrevista a l’alcalde de Barcelona, on en un determinat moment Hereu deia que la prioritat de l’ajuntament de Barcelona són les polítiques socials, i que per això han augmentat el pressupostat destinat a aquestes polítiques.

Hi haurà persones que amb bona voluntat potser es creuran a l’alcalde, però a nosaltres ja no ens pot enganyar més. Cada cop que el regidor d’Acció Social del govern dona xifres, ho fa de tal forma que mai es pot comparar amb el que ha dit l’any anterior. Això sí, sempre parla de plans, acords, etc. i un munt de projectes que queden molt bé quan els expliquen, però que al final tot són paraules i no fets. He de reconèixer que l’actual regidor sap fer discursos, això ho diu tothom, però no sap desprès passar del discurs a l’acció, i una ciutat no es pot construir amb oratòria, sinó amb fets. I els fets són els que no lliguen amb el que diuen.

Dos exemples que si són realitat. Fa pocs dies visitàvem amb en Xavier Trias una entitat que fa una feina extraordinària i admirable amb les persones que no tenen recursos. Els hi proporcionen aliments i productes de necessitat bàsica, tot acompanyat d’un programa de formació per cercar feina. Són realment un exemple de persones amb molt bona voluntat i molta capacitat per ajudar. Són un exemple de les moltes entitats del nostre país que estan suplint el que haurien de fer els serveis socials.  Quan vam preguntar a aquesta entitat si aquest darrer any l’Ajuntament els hi havia augmentat les subvencions, pel gran augment de demandes que havien  rebut degut al moment de crisi econòmica, ens van respondre que no, que rebien menys, perquè els hi havien denegat inexplicablement un dels ajuts.  Ara, això sí, des dels serveis socials municipals segueixen enviant-li encara més  persones per atendre.

Un altre exemple. El govern Hereu, que tant parla de suport a les entitats socials, no va acceptar la proposta que va fer  CiU, per tal que, quan es fa un concurs per adjudicar un contracte,  es faci la valoració de les ofertes abans d’aplicar l’IVA.  Aquesta és una petició de fa molt temps de la Taula de les entitats del Tercer Sector.  El govern d’Hereu es va negar, fent una interpretació equivocada de la llei de contractes que perjudica a les entitats socials, pel fet que a l’estar exemptes  d’ IVA han de competir amb desigualtat de condicions amb les altres empreses.

Aquesta és la realitat, la resta, paraules.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3725
5
Comentaris afegits 
Joan Cortés (Barcelona) 30-06-2010 - 22:56
Maite, el que falta és un canvi de govern a la nostra ciutat comtal, ja que tenim un govern desgastat i poc productiu, amb dimissions, contractes que no tenen cap objectiu, politiques socials enganyoses, etc... ) per això tenim que treballar amb força, amb la col laboració de tots ciutadans/es que volem un canvi.
Juan Cabanas Oltra (Barcelona) 28-06-2010 - 21:49
Jo per la part que mogut que es la deportive ,la subencio de un Club de Futbol es de 1200 any. jo encara estic esperan la de enguany,no se si podre soportar la situcio perque el 60 % del jugadors estan al atur.El equip estaba format per 99% de Nouvinguts
Edmon (Barcelona) 28-06-2010 - 21:35
Que aumentat les ajudes socials? hi han entitats benefiques a Barcelona que donen a mes 200 persones de menjar cada dia, que encara no han rebut les subvencions del 2009!!!!
Dolors Feliu (Barcelona) 28-06-2010 - 15:07
Bona feina Maite! Ara més que mai la ciutat necessita el contrast a peu de carrer per saber a què es dediquen els escassos recursos públics.
Marti (BCN(Gracia)) 09-07-2010 - 12:15
Es paradoxal que un govern que es creu l´abanderat de les politiques socials prioritzi tant malament les seves actuacions.Es,sens dubte,una altre mostra del desgovern que ens regeix en la nostra ciutat.La gent desconfia i el canvi es irreverssible.
TORNAR