e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Juny de 2009

Les eleccions europees han confirmat el que ja es respirava a l’ambient. En primer lloc la confirmació de la baixa participació a Catalunya provocada per unes eleccions que no han despertat interès en els  votants, però també conseqüència de la pèssima campanya que han fet els dos partits d’obediència estatal (PSC-PSOE i PP). Desacreditar a l’adversari enlloc de fer propostes en positiu no engresca a la gent. Al contrari desanima i embruteix la política. Esperem que això els hi serveixi de lliçó per properes eleccions.

La segona constatació d’aquestes eleccions és que el PSC-PSOE ha començat la seva davallada. No només han perdut a nivell estatal, el qual significa que Zapatero ja no és creïble per la gent, sinó que la major pèrdua de vots ha estat a Catalunya, on el PSC ha fet una gran baixada, que és el preludi de la davallada que patiran a les eleccions catalanes i municipals dels propers anys. La ciutadania comença a  estar cansada de les promeses i enganys dels socialistes.

La tercera predicció també ha estat confirmada, Convergència i Unió va de pujada. Recupera la segona posició a Catalunya i és l’única força catalana que a més de pujar en resultats també fa una important pujada en vots absoluts. L’electorat català ha valorat una campanya de propostes positives i un candidat que ha  generat il·lusió i expectatives. CiU ha fet un molt bon resultat, tot i haver estat constantment menystinguda per la premsa, que ha fet un seguiment dels dos partits estatals obviant constantment les propostes i el candidat de CiU.  Tot i aquesta campanya bipolaritzada CiU ha sortir reforçada. I això també és el preludi del que ha de passar  a les properes eleccions catalanes i municipals. Si CiU continua en aquesta línia de treball seriós, prudent, constant, i de compromís amb els ciutadans, segur que aconseguirà que  Artur Mas sigui  el president que Catalunya necessita, i que Xavier Trias sigui el primer alcalde nacionalista que tingui Barcelona.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2365
1
Comentaris afegits 
joan (sant cugat) 08-06-2009 - 22:53
És veritat que CiU puja, però caldrà treballar molt per que l'Artur Mas sigui el proper President de la Generalitat, cal fer propostes de futur, cal engrescar als votants farts de mentires i de promeses falses i calen polítics al servei dels ciutadans.
TORNAR