e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Febrer de 2010

L’altre dia llegia amb sorpresa en un mitjà de comunicació que Barcelona va pensar en organitzar uns altres Jocs Olímpics d’estiu abans de postular-se pels Jocs d’hivern del 2022. Francament quan llegia la notícia no m’ho podia creure de tant surrealista que em semblava. Vaig confirmar la sensació que vaig tenir el primer dia que l’alcalde Hereu va anunciar que volia fer els JJOO d’Hivern a Barcelona: que aquesta proposta era fruit de la improvisació. És difícil fer-ho pitjor d’entrada. La idea de fer una jocs d’hivern,  que poblament no és tan descabellada, ha donat la sensació de ser una broma. De fet, si el que pretenia l’alcalde veient que no anava bé en les enquestes era que es parlés d’ell ho ha aconseguit, però els acudits i gracietes que ja circulen sobre els jocs d’hivern no crec que sigui el que ell s’esperava.

L’altre dia en el ple de l’Ajuntament de Barcelona ens lliuraven als grups municipals l’informe que CiU havia reclamat. Quina decepció d’informe! Si en aquest informe han basat l’aposta de la ciutat per ser un altre cop ciutat olímpica anem realment fatal. Un informe que ha creat tantes expectatives no pot ser una suma d’informacions sobre pistes  d’esquí, disciplines olímpiques i memòries d’anteriors jocs. Això si ens esforcem una mica en la cerca a la xarxa ho trobarem en poques hores. El que s’esperava de l’informe era saber quins contactes havien fet abans de llançar-se pistes avall anunciant el seu propòsit. Esperàvem saber amb quins suports es contava, i sobretot quin  era el pla de viabilitat real de poder fer uns jocs olímpics d’hivern.

La veritat és que la memòria de contactes no hi era perquè no els havien fet, fins al punt que la màxima autoritat esportiva del país va haver de dir que li havia dit un ocellet. I fins a l’extrem encara més greu de no comptar ni amb el suport d’Iniciativa, soci de govern d’Hereu, que en aquest moment només  fa que sortir mostrant la seva oposició a aquests jocs.

Personalment sí que crec que Barcelona pot somniar amb aquests Jocs d’Hivern conjuntament amb el Pirineu. Però  el somni del 2022 no ens pot fer oblidar les necessitats actuals de la gent de Barcelona del 2010. Avui la prioritat ha de ser lluitar contra els efectes de la crisi i  trobar solucions a l’atur.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4553
8
Comentaris afegits 
núria solé (Barcelona) 17-02-2010 - 12:32
Fugida endevant diria jo, idea bona, però oportunista i mal plantejada, sense consens, i això que l'Hereu te CV ¡¡, no com altres del Govern.., però se'l ha vist el plumeret. Una acció de Gv. mal gestionada, amb presses i un protagonisme personal exultant
MARTI(Gracia) (BCN) 14-02-2010 - 19:45
Si no saps esquiar, es molt arriscat baixar una pista negre de primeres.Es el cas del senyor Hereu.Projectem Barcelona, però fem-ho bé.Tant de bo poguem tindre uns jocs d´hivern però organitzats pel senyor Trias i la senyora Fandos.Temps al temps.
Carme Mesa i Arévalo (BARCELONA) 13-02-2010 - 20:50
Benvolguda Maite! el teu escrit, expicant el què vol fer lAlcalde Hereu, ès genial, perquè, de fet, ens dius tu, més cosses què ell, i les què và dir no tenen ni cap ni peus, els socis., rè de rè Cordialment Carme Mesa i Arévalo
José Mª Piña (Barcelona / Gracia) 12-02-2010 - 17:58
Si CiU remodelase la idea, aportaría creatividad positiva y su colaboración al crear la Empresa, conseguiría indirectamente puestos de trabajo, que si se precisan. No olvidemos lo que se tardó en los anteriores y los resultados positivos obtenidos.
Hèctor J. Gómez-Denegri i Pons (Barcelona) 12-02-2010 - 17:25
4ª part final. Jo vull sentir-me orgullós de poder mostrar la meva ciutat al mon, però per arribar aquí hem de picar molta pedra i arreglar tots els disbarats q n hi han ara.
TORNAR