e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Gener del 2010

Les rebaixes socialistes

Ahir van començar oficialment les rebaixes. L'any 2009  ha estat un any difícil pel comerç a la ciutat de Barcelona. La crisi econòmica, afegida a la climatologia, ha afectat d'una forma especial les vendes i els comerciants  no tenen més remei que dipositar en aquest període de rebaixes l'esperança per tancar una temporada que voldrien oblidar.

El comerç de la nostra ciutat està liderat per gent amb iniciativa, empenta i responsabilitat, que li preocupa dependre d'unes rebaixes per intentar salvar la temporada.

Per contra, tenim un govern socialista a Barcelona  que està sempre de rebaixes, i no només no demostra cap preocupació, sinó que encara té el cinisme d’intentar vendre que el que fa és un èxit.

Podríem fer un llarg inventari de les últimes rebaixes a les que ens ha sotmès el govern de Jordi Hereu: la...

Continuar llegint...

30 de Novembre del 2009

Trias, futur alcalde

Ahir la Vanguardia publicava un sondeig sobre la intenció de vot a l’Ajuntament de Barcelona. I el resultat, com molt bé es deia aquí a l’e-notícies, és que “Hereu punxa”.
Aquest sondeig és un element més del que ja fa temps que es va constatant: el govern de la ciutat de Barcelona va a la deriva i la ciutat demana un canvi. Aquesta situació és la conseqüència de trenta anys de govern dels mateixos sumats a un alcalde que no dona la talla.  
Jordi Hereu no ha resultat ser l’alcalde que el partit socialista esperava que fos. Potser perquè el PSC-PSOE, per poder seguir controlant sense escletxes el govern municipal, va apostar per un candidat del gust de l’aparell socialista i no va pensar en el que Barcelona requeria. Hereu no és el líder que la ciutat necessita, perquè a poc a poc la ciutat se li està escapant de les mans....

Continuar llegint...

27 d'Octubre del 2009

La política és i ha de ser servei

Tenia ja escrit un article parlant del mal funcionament dels serveis socials a la ciutat de Barcelona quan han esclatat les darreres notícies sobre les detencions per casos de presumpta corrupció urbanística.

Evidentment, he cregut que, avui, no tocava parlar del desastre de gestió socialista a l’Ajuntament Barcelona, ja que el que avui em surt del cor és parlar del que és per a mi la política.

Avui, vull recordar que, ja fa més de vint i cinc anys, que vaig entrar a militar a les joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya,  i ho vaig fer perquè creia que, des de la política, es podia canviar el món, es podia fer un món més just i més solidari. Ho creia i ho continuo creient. A casa, sempre m’han ensenyat que cal lluitar i treballar per aconseguir el que somnies. No vinc d’una família que s’ho hagi trobat tot...

Continuar llegint...

25 de Setembre del 2009

Quan la Prostitució no és notícia

El passat 21 de desembre escrivia  en aquesta tribuna que la lluita contra la prostitució no era una prioritat del Govern Hereu (http://blogs.e-noticies.com/maite-fandos/prostitucio_i_visc_a_barcelona.html).

Poc m’imaginava, quan  denunciava  que el govern bipartit municipal no dedicava prou recursos, ni donava la prioritat política que el tema requeria, que nou mesos desprès aquest seria el debat que ompliria pàgines, tertúlies i que portaria a fer declaracions de tota mena.
Lamento que aquest sigui un tema que només surti a la llum publica quan és notícia perquè un mitja de comunicació publica allò que tots sabíem. Em sap greu de forma especial que aquells partits, que porten trenta anys governant la ciutat de Barcelona (PSC-PSOE i IC), es preocupin ara, quan omple titulars, però que caigui  en l’oblit quan no sentin la pressió...

Continuar llegint...

10 de Juliol del 2009

Polítiques socials d’esquerra? Quina ironia!

L’altre dia Xavier Trias denunciava que els serveis socials no són una prioritat del Govern Hereu. El motiu: s’està incomplint de forma flagrant el conveni que va signar l’Ajuntament de Barcelona amb la Generalitat, per tal de construir a la ciutat 51 equipaments socials. D’aquests 51 equipaments socials que havia de fer la Generalitat del tripartit pel 2007, només n’hi ha, a dia d’avui,  3 en marxa i 7 en construcció. De la resta, fent una passejada pels solars on han d’anar ubicats, no hi ha cap rastre, cap indici de que allà s’hagi de fer un equipament.

Aquest retard espectacular posa en evidència que els serveis socials no són una prioritat del Govern bipartit i també demostra la manca de lideratge i d’influència de l’alcalde Hereu. Perquè un no pot estar tot el dia dient que fa polítiques d’esquerra i, desprès, quan...

Continuar llegint...

08 de Juny del 2009

Convergència i Unió puja, PSC-PSOE baixa

Les eleccions europees han confirmat el que ja es respirava a l’ambient. En primer lloc la confirmació de la baixa participació a Catalunya provocada per unes eleccions que no han despertat interès en els  votants, però també conseqüència de la pèssima campanya que han fet els dos partits d’obediència estatal (PSC-PSOE i PP). Desacreditar a l’adversari enlloc de fer propostes en positiu no engresca a la gent. Al contrari desanima i embruteix la política. Esperem que això els hi serveixi de lliçó per properes eleccions.

La segona constatació d’aquestes eleccions és que el PSC-PSOE ha començat la seva davallada. No només han perdut a nivell estatal, el qual significa que Zapatero ja no és creïble per la gent, sinó que la major pèrdua de vots ha estat a Catalunya, on el PSC ha fet una gran...

Continuar llegint...

05 de Maig del 2009

Una injustícia més del govern hereu

Ahir va finalitzar el període per presentar al·legacions  al Pla Urbanístic del Tres Turons. No és d’estranyar la mobilització del veïns afectats de la zona i l’allau d’al·legacions que s’han entrat. Amb aquest Pla l’Ajuntament  de Barcelona demostra un cop més la manca de sensibilitat que té amb el ciutadans d’aquesta ciutat. Aquest és un Pla que en lloc de desafectar a tos els veïns afectats des de fa més de trenta anys per un Pla, que es va fer de forma discrecional i sense sentit , el que acaba fent és sentenciar definitivament tres-centes famílies que havien posat l’esperança que algun govern democràtic municipal desfés el que s’havia fet abans.

Aquest veïns porten més de trenta anys  vivint en la  inseguretat que suposa que qualsevol dia els poden expropiar, sense poder posar...

Continuar llegint...

29 de Març del 2009

Saturació socialista

Aquesta setmana que avui comença farà trenta anys que els socialistes governen a la ciutat de Barcelona. Trenta anys sense interrupció. Trenta anys que han portat el govern d’aquesta ciutat a una autocomplaença que fa que la gestió del dia a dia s’hagi relaxat. Des del 1992 tot ha anat de baixada. I ara hem arribat a un punt on ja no tenen capacitat de reacció. La ciutat aparador que ens han venut durant aquests anys s’ha revelat un miratge efímer, perquè els problemes segueixen aquí. I l’actual crisi econòmica exerceix un efecte multiplicador que fa que la situació ja no sigui sostenible i demani a crits un govern municipal que generi il·lusió i mobilitzi les energies adormides per tants anys de saturació socialista.

En el silenci i la fredor dels despatxos socialistes, segur que en són conscients de la decadència del seu model de govern, i...

Continuar llegint...

27 de Febrer del 2009

Residències de gent gran i xocolatades

Avui la Síndica de Barcelona presenta el seu informe anual davant el Ple Municipal. Un informe que demostra les importants carències que té aquesta ciutat en matèria de serveis socials. No es queda curt l’informe especialment quan parla d’un aspecte que, francament, em preocupa especialment i que són les llargues cues pels menjadors socials. Però com potser que el govern del senyor Hereu permeti que la gent de Barcelona no tingui les necessitats bàsiques cobertes?

L’altre aspecte preocupant és la manca de residències per a gent gran a Barcelona. Des de que tenim govern tripartit a Catalunya no han fet ni una sola residència  per gent gran a Barcelona. On estan els defensors de la gent gran a Barcelona en aquest govern municipal? Per què no reclamen al seus col·legues de l’altra banda de la plaça Sant Jaume que acompleixen ja el conveni 2005-2007 que van...

Continuar llegint...

28 de Gener del 2009

"No ploris Barcelona, aixeca't i fes alguna cosa"

Karl-Heinz Müller, director de la Fira Bread&Butter  va dir aquestes paraules “No ploris Barcelona, aixeca’t i fes alguna cosa” a l’anunciar que la Fira deixava la nostra ciutat .Tot i que lamento de veritat la decisió del senyor Müller, sí que estic d’acord amb ell en que cal que el govern municipal reaccioni i comenci a sortir  de la passivitat en la que està ubicat.  Fa uns mesos que des d’aquesta mateixa tribuna d’opinió reclamava  una acció del govern municipal per tornar a situar la ciutat de Barcelona al circuït internacional de la moda, perquè tenim uns magnífics dissenyadors i un indústria puntera, però en canvi tenim un bipartit municipal que no només no ha impulsat nous projectes per donar projecció a la nostra ciutat, sinó que han estat còmplices passius de la Generalitat per carregar-se el que existia...

Continuar llegint...