e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Gener de 2012

 

Pepe trepitja la mà de Messi a l'anada dels 1/4 de final de la Copa del Rei

El tema de les trepitjades "involuntàries" al futbol és un tema apassionant pel periodisme esportiu en aquests últims dies. Sembla que si no passa alguna trepitjada "involuntària" què no involucri al Reial Madrid i al Barça no és notícia perquè, de fet, si en comptes de parlar de Pepe i de Messi haguéssim parlat de jugadors d'altres equips de la LFP no hi hauria tant rebombori, però no vull ficar-me en suposicions.

Avui volia parlar de les trepitjades -"involuntàries" sempre- més sonades al món del futbol . Parlaré en ordre cronològic, des de l'acte més remot fins al més recent -ho aclareixo per si ho mira algú que vegi normalment Telecinco, ja que a la seva audiència n'hi han molts seguidors de futbol. Concretament són els fanàtics, els quals veuen una distorsió de la realitat què no és certa, com passa a Telecinco-.

La primera trepitjada de la què parlaré (no em remuntaré a l'època de Migueli ni di Stefano) va ser la de Juanito a Lothar Matthäus. Aquesta agressió de Juanito a les semifinals d'un partit de Copa d'Europa va succeir l'any 1987 , per la qual Juanito va rebre una dura sanció de 5 anys sense jugar una competició europea. En aquesta agressió l'arbitre veu clarament com Juanito "maravilla" se'n va a buscar a Matthäus per agredir-lo. La premsa madrilenya va sentenciar Juanito el dia del brutal acte, però després no és va parlar molt. La directiva del Madrid tampoc va condemnar a Juanito, ja que continua essent una part essencial del madridisme. He de dir que Juanito li demana perdó a Matthäus després del partit.

No podem jutjar aquesta sanció per l'agressió -"involuntària" sempre- amb la propiciada per Pepe a Messi ja que són dos institucions diferents (UEFA i RFEF), i dues trepitjades diferents.

També tenim una trepitjada del F.C. Barcelona. Concretament la de Hristo Stoitchkov a Urízar Azpitarte, o el què és el mateix, a un arbitre. Be Hristo va deixar moltes agressions i escàndols a la seva carrera, més o menys com Juanito, però era del Barça i la premsa catalana quan va ocórrer l'agressió van fer una campanya contra Stoitchkov però després no és va parlar molt, ja que seguia vestint la samarreta del Barça. Hristo per aquesta acció va ser sancionat per més de mitja temporada. Aquesta trepitjada "involuntària" tampoc compta per comparar-la amb la de Pepe a Messi perquè, encara que sigui la mateixa institució (RFEF), no és el mateix acte ja que Hristo trepitja "involuntàriament" a un arbitre i no a un jugador. Per cert, Hristo mai va demanar disculpes, però si el Barça.

Aquesta tampoc comptarà ja que és de la Premier, diferent institució. El dia 22/01/2012 Mario Balotelli, jugador del M. City, trepitja el cap de Scott Parker, jugador del Tottenham. Acte completament "involuntari", ja que sembla què és la pròpia inèrcia del xut de Balotelli. Però si analitzem el vídeo descobrim que Balotelli sap que hi ha un rival al terra -ja que el cap de Scott Parker toca amb la cama de Ballotelli- i dona una puntada cap enrere per trobar-se amb l'obstacle. Sanció de 4 partits per Balotelli.

Aleshores arribem a una qüestió. A la LFP no n'hi ha una trepitjada semblant que la de Pepe?. Doncs si que n'hi han, però no s'han sancionat ja que no se sap ben be si són involuntàries o "involuntàries. Aleshores Pepe -que va protagonitzar una agressió a Casquero, també a Xavi Torres i més recentment a Messi- es queda sense sanció. Jo dic al Comité de Competición de la RFEF que apliqui amb Pepe el que diu el Còdigo Penal que és el següent: Artículo 71. Es reincidente quien comete un nuevo hecho punible después de haber sido sancionado por sentencia firme de un Tribunal del país o del extranjero de conformidad con lo establecido en el artículo 11 de este Código".

Pepe és reincident en agressió igual que Juanito i Stoitchkov, i segur que a les seves sancions van tenir l'agreujant de reincident. En canvi Pepe, que ja ha sigut sancionat per un acte "involuntari" com era el de Casquero, no se'l sanciona ni que sigui per reincident. Només desitjo que el Comité de Competició no s'hagi equivocat no sancionant a Pepe, perquè sinó un jugador serà lesionat tard o d'hora per aquest jugador, el qual ja té immunitat per trepitjar "involuntàriament" a tothom.

Aneu amb compte de no trobar-vos amb Pepe ja que si et trepitja "involuntàriament", té una capa protectora (anomenada R. Madrid) que fa que totes les denuncies (en el cas que ens ocupa, verbals) rebotin i descuida't que no et denunciïn a tu per haver fet malbé els tacs de Pepe.

PD: Per tots aquells fanàtics d'ambdós equips: Estic parlant de trepitjades, no confongueu-vos amb suposats actes de racisme contra jugadors, pilotes al públic o demés etcèteres què no van enlloc.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
535
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR