e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Febrer de 2012

Gràcies al meu amic Adri m'he assabentat d'aquest vídeo:

 

 

 

 

Podria fer la segona part de l'atac al catalanisme a l'any 2012, però crec que com no és gaire important la persona que penja el vídeo, no ho faré. Només condemnaré la seva pujada del vídeo i analitzaré el que diu.

El vídeo l'ha pujat un usuari anomenat Janario2006 -no se si va nèixer al 2006 o si la seva edat mental és de 6 anys- però demostra un odi contra els catalans molt i molt gran. Diu així:

  1. Segons ell, l'himne dels Segadors es refereix a la guerra iniciada al juny de 1640 per un grup de mil campesins què van segar la vida dels seus enemics espanyols utilitzant les falçs.  
  2. També, segons ell, els Segadors és un himne ultra-racista que parla únicament de la consecució de la independència de Catalunya mitjançant l'extermini dels espanyols.
  3. L'autor al vídeo opina que l'himne hauria d'estar prohibit pel Gobierno de España pel seu extremat racisme, per incitar a l'odi, a la violència i a fomentar el "guerracivilismo".  
  4. I aporta una dada, la qual diu que a l'any 2001 la Generalitat de Catalunya -tot i que ell tradueix el nom de la institució, cosa que no es pot fer- va obligar a les escoles que ensenyessin l'himne dels Segadors als nenes catalans. Després dona pas a l'himne, tot i que demostra que ha agafat les parts que l'interessen de l'himne.

Ara el replicaré:

  1. Segons enciclopedia.cat: "El conflicte esclatà a partir d'una crisi de relacions polítiques entre les institucions catalanes del Principat (generalitat i Consell de Cent) i la monarquia hispànica, a causa fonamentalment de les pretensions fiscals que aquesta esgrimia.". Si que té raó quan diu que la van iniciar els catalans, però ell no dona les causes que provoquen el conflicte, cosa que demostra que la història de com passa això no l'interessa. Per cert Castella envia els seus soldats a Catalunya, mai els catalans van atacar fora de Catalunya.
  2. També tindria que saber que la versió de 1889 d'Emili Guanyavents no és l'original, sinó una adaptació per fer-la més curta. A l'original parla de moltes més coses i no tan sols del que a vostè l'interessa. Si no ens documentem no coneixerem la història de veritat Janario2006. Aquí tens l'original.
  3. Jo opino que n'hi han d'himnes com ara el "cara al sol" que són més racistes per exemple: "traerán prendidas cinco rosas: las flechas de mi haz" fent al·lusió a la bandera de la "falange", els quals més racistes no poden ser.
  4. La dada és certa, tot i que és normal que s'aprengui a les escoles donat que s'ensenya la història de Catalunya a les escoles.

Ara vull que denuncieu aquest vídeo que ha fet Janario2006 per fomentar l'odi i el racisme envers els catalans. Per denunciar-lo teniu que fer clic a la bandera que hi ha al costat de comparteix, després seleccionar la raó contingut abusiu o que fomenta l'odi, després cliqueu promou l'odi i la violència, i per finalitzar on posa "indica a que feia referència la incitació a l'odi" poseu nacionalitat. Si fem pinya aquest vídeo l'eliminaran de Youtube.

 

Gràcies.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1079
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR