e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Setembre de 2013

Voltas, Voltas i més Voltas... i no sortim del ‘bucle'. Eduard Voltas, periodista i editor, ens escriu al Nació Digital: "vostès saben que des del dia que tot això es va engegar (es refereix a la consulta suposo), he estat un actiu defensor de la figura personal d'Artur Mas i del seu compromís amb el procés. No me'n desdic, continuo apostant-hi, però he de confessar que per primer cop dubto". A alguns periodistes prudents, especialment pel que fa a determinats criteris personals, no deixen de sorprendre'ns determinades confessions polítiques de la gent del gremi, cosa que durant tants i tants anys hem vist que han estat prova més que determinant per a una estigmatització total i definitiva.

Per algunes persones, tradicionalment progres, imagino que és ben natural poder expressar tranquil·lament i públic el seu criteri personal, especialment en política. Perquè en esports ja és una clàssic que no hi ha possible alternativa que no sigui Barça, Espanyol o Madrid i si no és així gairebé no ets periodista.

A la Universitat de Bellaterra, a part del Qui, Que, Com, Quan, Perquè i On (l'amic Voltas se'n deixa un, no eren cinc sinó sis), la piràmide invertida i el "picómetro" poca cosa més ens ensenyaven. Però el que si descobríem -i després la professió t'ho certificava amb rotunditat absoluta- és que o eres d'esquerres -i per tant dels bons i normals- o eres ‘fatxa'. No hi havia tampoc alternativa ni punt intermedi.

Després dels Tripartits molta gent, gràcies a Déu, ha descobert que el problema no són les dretes o les esquerres sinó el poder; més val tard que mai. Però han de saber que, alguns, hem hagut d'estar callats i dins una autèntica cuirassa durant molts i molts anys tot veient, per exemple, que amb polítics com Obiols, Nadal o Curto, per exemple, no teníem cap futur. I que l'únic que van tenir d'alt -altíssim- nivell els esquerranosos se'l van carregar en tan sols tres anys... ja se sap, el cainisme de les esquerres.

Passa el temps i la gent creix i madura, ja va bé. Però val la pena que alguns sàpiguen que determinades opinions tenen un criteri més que reduït per aquells que fa anys i anys vivim en la societat real. Que encara ha de néixer alguna política social d'esquerres que no estigui dins el capitalisme i faci funcionar les coses amb un cert sentit comú; per tant, i segons els progres, criteris només dretans o conservadors. I que no hi ha, de moment, forma existent de política que no basi el seu funcionament en el concepte d'empreses productives i creació de riquesa. Al llarg de la història és, i ha estat només després d'això, que s'han pogut aplicar millores socials i ha nascut i crescut l'estat del benestar. Sinó, es torna al latifundisme, al poder dels aristòcrates, de la noblesa, de l'absolutisme o al totalitarisme de les, més que somniades, idealitzades Cuba o U.R.S.S. No estaria de més, i en tot cas només de tant en tant, donar les gràcies a la Burgesia, aquesta classe social, l'única, que va destinar una part dels seus esforços i diners a la millora de les condicions socials, i molts d'ells probablement, per sobre dels desitjos personals.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
929
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR