e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Desembre de 2012

El president de Catalunya, Artur Mas, va aconseguir la primera victòria davant la confrontació espanyola després que CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP plantessin cara conjuntament al projecte de llei del ministre Wert.

"Si aconseguim unitat, fermesa i claredat en els nostres objectius, com ha fet Lula da Silva, la nostra causa pot ser invencible” deia Mas ahir en el seu parlament durant el lliurament a l’expresident brasiler del Premi Internacional Catalunya. I “si ens aixequem ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora som un país invencible” afirmava, com recordaran vostès, l’exentrenador del Barça i qui ha guanyat més títols, Pep Guardiola, no fa pas gaire temps.

Catalunya ha afrontat les recents eleccions autonòmiques amb un projecte que mai s’havia posat a prova: som o no som sobiranistes? I aquesta és la concepció que el polític Artur Mas va voler plantejar en convocar-les, almenys així ho entenc.

A vegades a les eleccions tothom guanya, i a vegades tothom perd. Es possible això?, un es pregunta. La resposta és que no, com passa també en els partits de futbol, de tenis o en atletisme. I no sempre, per exemple, el campió dels 100 metres lliures és qui fa el récord del món. Carl Lewis no sempre va batre el récord mundial amb 9.92 segons, però va guanyar moltes i moltes curses. Sobretot perquè era el que corria més. Així de simple, així de ras, així de curt.

En les darreres eleccions Mas va quedar primer, Junqueras segon, Navarro tercer, Sánchez-Camacho quarta, Herrera cinquè, Rivera sisè i la CUP setens. Mas no va fer el récord, però va guanyar, Junqueras tampoc, però va quedar segon, Navarro ni una cosa ni l’altra, i la resta van millorar resultats. Res més.

Ara és l’hora de la política. I de moment Catalunya s’ha mostrat davant Espanya amb la reforma Wert com mai havia passat. Hem superat doncs l’actitud del Compromís de Casp de 1412, que no és poc. I això abans de tenir el Parlament constituït i als nostres representants ‘en funcions’ encara. I el Barça és a tretze punts del seu rival. No és aquest un mal principi doncs pel país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1369
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR