e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 d'Abril de 2013

-Un subtítol de Nació digital-

Em va sobtar el títol. I sobretot la intenció que pressuposava. Però un cop llegit, vaig veure que qui potser no havia afinat prou bé era el periodista que ho va titular. Ja ens passa això als periodistes a vegades... i massa vegades a mi mateix. Doncs no, no va ser això, sinó un concert per als primers i més interessats "manelians", cosa que em sembla un encert. I una proposta musical més que correcta atesa la situació social i econòmica del país;  i la cultural, que iva inclòs, podríem dir que ja gairebé ni existeix. 

Els Manel i el concert al FNAC van al fons de la qüestió doncs: a la gent que vol escoltar-los directament, és a dir, a aquelles persones que un dia són capaços de deixar allò que estan fent i anar a un concert. I no és fàcil això quan qualsevol grup o cantant el primer que fa en treure un disc és mirar de cobrar una entrada de 20 euros. I és que potser la música no és només això. És evident que també és una forma de guanyar-se la vida, i per tant cal poder recuperar les hores i els esforços invertits. Però per sobre d'això cal que siguin les persones i el públic qui decideixi, cosa que fins a dia d'avui no ha estat massa així. Quantes discogràfiques o productors han decidit al llarg de la història quin és el tema d'estiu, d'hivern, de folk, de blues o de rock? I quantes apostes personals han quedat abandonades? Incalculables.

Cal un canvi dels hàbits. La crisi en què es troba el país, l'Estat espanyol i de fet tot Occident no se superarà si no es modifiquen els hàbits d'actuació d'allò que els sociòlegs en diuen població. La societat comunista va fallar, i ara la societat capitalista ha arribat al seu límit, a la frontera que no es pot traspassar. ¿Que fem doncs?  La resposta correcta no la sap ningú, és evident, però que fer partícip a la gent d'allò que fa créixer l'ésser humà no és un error, això ens ho diu la lògica i el sentit comú. Sí, sí... aquell sentit que és el menys...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1272
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR