e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Desembre de 2014

 

El Departament de Cultura de la Generalitat, a través de la direcció general de Creació i Empreses Culturals, incrementa l'any 2015 en 200.000 € el suport als municipis a través de les entitats titulars d'equipaments escènics i musicals de Catalunya. Junt al total de 2.250.000€ que aporta la Generalitat i els 970.000€ de la Diputació de Barcelona la xifra final per al 2015 és de 3.220.000€.

El conseller Ferran Mascarell, durant la presentació, ha explicat que "aquest 2014 ha estat l'any en què s'ha recuperat la brusca caiguda que el subsector dels projectes professionals va viure el 2013". Segons el conseller "la brutal davallada del nombre d'actuacions musicals, de teatre -de fet en general- que van patir les companyies el passat any va ser d'un cinquanta per cent de contractació aproximadament. Aquest 2014, no es pot dir que s'hagi recuperat la baixada, però sí s'ha arribat a un estàndard de normalitat de 2010 o 2011; un resultat positiu per tant".

Respecte l'any 2013, el nombre de municipis que han participat tant en el programa.cat com en els Convenis a tres bandes entre Generalitat, Diputacions i Ajuntaments ha passat de 77 a 168 en els diversos circuits d'equipaments (és a dir els E1, E2, E3 i E4). Aquests equips, d'acord amb la renovació que es va iniciar el 2013 a través de l'ICEC, permeten no solament programar amb certes garanties i antelació sinó també prendre decisions sobre aquesta qüestió als programadors cultuals dels municipis per tal que l'oferta final més s'ajusti a la població o la comarca corresponent. Jordi Sellas ha puntualitzat que "és la primera vegada a la història que dues entitats com la Generalitat i les Diputacions col·laboren colze a colze i de forma eficaç i coordinada amb una acció tant important i pròxima al ciutadania com l'àmbit de la cultura".

Finalment, Mascarell ha manifestat que el treball que es fa des de l'ICEC, dirigit pel seu col·laborador i ‘enginyer cultural' Toni Cabré "és una tasca d'aquelles que gairebé no es veu però imprescindible per a facilitar, per a més gent, més oportunitats professionals i laborals, aprofundir en la democràcia cultural, flexibilitzar i multiplicar la centralitat de l'oferta cultural i millorar la cooperació bidireccional entre la gent i les institucions". La cultura -ha conclòs Mascarell- "és allò tan delicat que transforma la realitat, per la qual cosa cada euro que gastem -i més en els moments que vivim- ha d'estar ben utilitzat i ser efectiu".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1263
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR