e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Mar de 2013

Austeritat espartana

Sorprèn, i desanima a vegades, la utilització del llenguatge que és fa avui dia. En una societat interconnectada per les xarxes digitals i on tothom pot dir públicament allò que pensa (i aquesta és l’autèntica gran revolució que estem vivint), sembla evident que el següent pas ha d’anar dirigit –i com més aviat millor- cap a una introducció correcte i una mica més profunda del significat de les paraules. I dels seus conceptes.

Recordo fa molts anys un terme que corria per casa: austeritat espartana. Un tenia la sensació que l’expressió era sinònim de rigidesa, autoritat o inflexibilitat i fins a cert punt paràlisi.

Austeritat, conceptualment, s’acosta a aquell que viu, obra i jutja d’una manera rígida, estricta i severa. Però no és menys cert que quan hi afegim ‘espartana’ (que a més encara sona pitjor) el tema s’acosta cap al no desviar-se d’ una regla d’acord amb una llei. I és clar: fora d’això, i de la llei sigui la que sigui, només resta la selva i l’anarquia. El caos, doncs.

L'arquitecte i fundador del think tank MIT Media Lab, Nicholas Negroponte, un autèntic guru digital, ens explica que “no hi havia hagut mai tanta gent que escrivís i llegís tant”. I que “avancem cap a l'edat daurada del text”.  Assegura també que “cada vegada mourem més bits i menys àtoms, és a dir, rebem més missatges electrònics (bits, unitats d'informació digital) que cartes (àtoms de paper).

La resposta davant de tal magnitud no aparenta ser massa complicada. I sembla apuntar que, com millor sapiguem el que ens diem els uns als altres, millor ens entendrem tots plegats.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1401
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR