e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Febrer de 2013

Des de fa uns mesos tinc la sort (buscada i lluitada) de ser col·laborador a diversos mitjans de comunicació digitals, com aquest, i audiovisuals. Participo, per exemple, a la tertúlia social del programa Directe 4.0 a Radio 4 (Rne) els dijous a les 17:00 hores. Una tertúlia que cada cop és més política i econòmica i cada cop és menys social pels malaurats temes que col·lapsen l'agenda dels mitjans. La corrupció s'ha incrustat a la realitat com el musclo a la roca.

També participo a programes de debat a televisió. Com ara La Rambla de BTV, Per llogar-hi cadires de Canal Català TV i la Olla de Grills de Badalona TV. Us prometo que cada dia que hi vaig faig esforços, molts esforços, per no "escalfar-me". Aviat, al ritme que anem d'esdeveniments, acabaré dient disbarats de l'alçada d'un campanar. Al final sense voler-ho farem que a més d'un li surti sang de les orelles.

Confesso que darrerament abans de començar la meva participació en aquests programes faig deu inspiracions i expiracions profundes i sostingudes. Oxigeno la meva caixa toràcica al màxim amb l'objectiu de relaxar el diafragma i contenir, ni que sigui una mica, el foc que voldrien escopir els meus queixals en escoltar segons quins comentaris i llegir jornada rere jornada segons quines noticies als mitjans.

De vegades penso que aquesta aventura que he començat en l'àmbit de la opinió professional que tant m'agrada -i més m'omple- em serveix de teràpia. Sí, és una teràpia fantàstica: disposo d'un altaveu meravellós per dir el que penso. Carrego una semi automàtica d'arguments contra una classe d'essers humans que, es pensen, juguen amb els que estem a baix de tot (o al mig) de la piràmide talment com si fóssim fitxes de monopoly.

Algunes persones del meu entorn, professionals reconeguts en les seves respectives disciplines, em diuen que ens hem de tranquil·litzar. Però com? Encens els programes d'informatius siguin d'aquí o de més enllà i aprofites els silencis i els no silencis per insultar (riu-te'n dels mots del capità Haddock) des del sofà de casa a tota aquesta casta de personatges, de llestos i espavilats que ens envolten i que -es pensen que- ens manen.

Tant els que estan a la llum com els que estan a l'ombra. A tots els tocarà el rebre més tard o més d'hora. A vegades em pregunto quins son més perillosos. Si els que es barallen per sortir a la foto o aquells que procuren no ser-hi mai. Però qui s'han cregut que som nosaltres? Tan estúpid és el ciutadà per naturalesa? Es pensen que no els caçarem mai? Com n'esteu d' equivocats. La veritat és com la humitat del pis de d'alt. Més tard o més d'hora cau per efecte de la gravetat i arriba. L'aigua és implacable i va cap avall. Sempre avall. La veritat també. Per més que la tapis més tard o més d'hora la taca es veu a la paret...

Canviant de tema, el director financer corrupte d'aquella empresa d'oci amb peixos de Barcelona va ser acomiadat. El seu substitut temporal, un professional íntegre i honest, capaç, dedicat, responsable i bon treballador d'equip que va entrar per cobrir la baixa del "peça" per una malaltia greu també ha estat acomiadat. Així doncs, el dolent el foten fora per dolent i el bo també l'acomiaden perquè sap massa. Acomiades a aquell que et descobreix que un altre t'ha estafat? Ets tonto o és que ets tonto?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
916
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR