e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Febrer de 2016

 

 

Jo també vaig estudiar als Maristes de Sants per després anar a Les Corts. Vaig cursar EGB a Sants (1978-1986) i vaig canviar a Les Corts per estudiar BUP i COU (1986-1990). Vaig anar a la universitat i avui tinc 43 anys, estic casat i tinc 2 fills. Soc feliç.

Llegeixo les noticies d’aquests dies i encara no ho entenc. Estic absolutament trasbalsat, trist i decebut. Sento a més una mena de ràbia i impotència immensa. Que pot portar a un home adult a cometre tals atrocitats contra un nen o adolescent? Perquè ho vas fer Joaquim? I, igualment greu, si algú va tenir la lleugera o la més mínima sospita de tu perquè no va actuar amb la celeritat i diligència que el tema reclamava?

Des del dia del gran titular als mitjans que intento fer un exercici d’empatia amb aquells que hauran patit la teva perversió, mala persona. Hauràs d’estar tancat i no sortir mai més i hauràs de patir el maltractament que la llei no escrita en cap lloc de la presó té previst fer als éssers amb la teva maldat.

Eres un referent per molts de nosaltres. Semblaves un bon professor d’educació física, ens donaves coratge i força, sobretot a aquells als que els era més difícil superar les proves. Ara entenc que aquella dedicació que posaves a cada classe amagava una perversió fastigosa dins la teva ment.

Recordo el Test Cooper (recórrer la màxima distància possible en 12 minuts) o el test de la Course-Navette; recordo els entrenaments i el valor de l’esforç. Recordo com ens deies que l’esport era un vehicle perfecte per equilibrar les nostres vides. Deies allò de “Mens sana in corpore sano” o aquell crit clàssic de ¡Venga muchachos!

Per més que aquest fet execrable pugui fer mal a tota la comunitat educativa Marista ja et dic jo que això no passarà. Per sort a l’escola hi segueixen havent un munt de bons professionals (laics i religiosos) que es dediquen al millor que saben fer, educar els infants de la millor manera possible tant en valors com des de la perspectiva acadèmica com a fonament d’un bon futur.

Soc amic de molts ex alumnes que avui porten els seus fills al col·legi convençuts de que un entorn amb valors i amb prestigi docent son el millor llegat que podem deixar als nostres fills.

Els grups d’amics que tinc dels Maristes son la prova de que vam rebre una bona educació. Som homes de bé i ordre i amb professions ben diverses, metges, enginyers, arquitectes, consultors, economistes, empresaris, advocats, directius, tècnics, artesans, periodistes, policies...

Només volem viure i treballar en pau, cuidar la nostra família i procurar el millor pels nostres fills. Que la llei caigui amb tot el seu pes damunt teu, Joaquim, i que fins els teus darrers dies et persegueixi la memòria de tots aquells als que vas arrancar un tros de la seva ànima de nen i adolescent.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1183
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR