e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Març de 2015

Grans descomptes a final de mes!

Vaig treballar com a consultor de comunicació durant vuit anys en entorns de grans companyies internacionals i de gran consum. Per donar-te alguna pista més, amic lector, apunto a dues multinacionals dels sectors de l’electrònica i la tecnologia de masses, una japonesa i l’altra coreana.

Avui no tinc clar com s’ho fan, doncs ja han passat uns anys d’aquella etapa professional, però en aquells anys la política i la estratègia comercial en ambdues era de pena. La comunicació, l’estratègia i la relació amb el client estava pensada amb els peus. Sobretot en l’empresa que a priori semblava més seriosa, la japonesa. Els responsables en càrrecs directius s’estaven tot el més contenint els preus i sense avenir-se a negociar amb els clients (la gran distribució). Què poc escoltaven el client!

Era molt trist. Ho tenien tot per guanyar i ho desaprofitaven. Una marca potent, pressupost per fer màrqueting i un producte excel·lent en prestacions, disseny, tecnologia i capacitat d’innovació. Pocs podien oferir tant al mercat. El distribuïdor ho tenia fet doncs la demanda, el consum, en aquells anys encara registraven resultats interessants.

Només quan li veien les orelles al burro -i sempre era a final de mes- es baixaven els pantalons. Els darrers dies de cada mes eren d’infart. Tot eren presses i grans descomptes per arribar a la xifra fos com fos i vendre el producte al preu que fos. Tan exagerada va arribar a ser la cosa que els clients, més llestos que la gana, van aprendre la lliçó.

Ja no s’hi posaven al telèfon i menys del dia 1 al 27 de cada mes. Van perdre la confiança en el discurs de les marques i en els seus directius. No els importava res del que fes la companyia per seduir-los. “Ja em trucaràs a final de mes perquè et compri i em faràs el millor preu”. “No cal comprar ara, espera’t a fer-ho a partir del 28...”. Durant el mes tot és mentida i els darrers 3 dies sentirem mitges veritats, pensaven...

No sé perquè porto dies pensant que amb la classe política que tenim està passant -i fa ja massa anys- exactament el mateix. Cada legislatura feu absolutament el mateix, passeu de nosaltres, els ciutadans, olímpicament i no us poseu mai al telèfon, mai! Esteu massa ocupats “governant”, fent pactes amb d’altres formacions polítiques i no us queda temps per escoltar el ciutadà. Ni t’explico els que governen en majoria absoluta...

Ara toca els grans descomptes de final de mes (o legislatura). Ara tot son presses per organitzar la campanya i deixar espai a les agendes dels candidats per fer mil i una reunions. Ara sí. En els darrers quatre anys no ha fet falta, oi?

Ara toca inaugurar parcs i jardins, plantar arbres, arreglar voreres, carrers i enllumenats. Ara toca descobrir plaques de nous edificis, equipaments i instal·lacions. Toca renovar flotes de vehicles de policies locals, uniformes i vehicles de neteja. Toca asfaltar i pintar.

Ciutadà! Aprofita! Truca ara als candidats i als seus caps de gabinet! Aprofita que han arribat els dies màgics. Els pocs dies que tenim, cada quatre anys, per parlar amb uns polítics que, ara toca, ens fan veure que ens escolten.

Consultor de comunicació! Ha arribat el moment! Si necessites que els mitjans escoltin el relat del teu client, organitza reunions amb els candidats de totes les formacions. Ara toca, ara s’hi posen al telèfon! Aprofiteu i preneu-ne bona nota tots, els uns i els altres!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
967
1
Comentaris afegits 
Ramon (De per tot arreu) 13-03-2015 - 15:48
Coi Salvat... mai pensaria que algú pogués lligar, i tan bé, quelcom com Panasonic i LG amb CiU i el PP. M'has sobtat :) He somrigut.
TORNAR