e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Gener de 2013

Escrivint el futur amb optimisme

Ahir vas complir 3 anys, Francesc Josep. Tres anys que a la teva mare, Elia, i a mi ens han passat volant. Amb als teus somriures fem desaparèixer per instants la paraula crisi dels nostres pensaments. Fa sis mesos que tens un germanet, l'Eudald, i ara a casa som quatre tots els diumenges esmorzant xocolata desfeta amb melindros.

Quan siguis més gran, Francesc Josep, t'explicaré que el 2013 va ser un any difícil, complicat, pelut, dur, de crisi, de pressió a les classes mitjanes i de corrupció, molta corrupció de polítics i empresaris, destapada (per sort) per alguns mitjans de comunicació. T'explicaré que els problemes se solucionaven pensant, treballant, imaginant, lluitant i amb una mica d'optimisme.

La vida és un mirall i tu, només tu, decideixes com t'hi vols veure. Per més problemes que tinguis no perdis mai el somriure: aquest mirall de la vida et torna exactament allò que hi poses.

També tinc bones noticies, quan siguis adolescent aquest cicle s'haurà acabat (hauran estat 10 anys d'esforç) i en començarà un altre de creixement. Per sort quan vagis a la universitat s'haurà obert un ventall immens d'oportunitats per als joves de la teva generació.

Mentrestant el teu pare treballarà de valent perquè no et falti res. Retallarem i viurem amb menys però anirem endavant. Als pares de família no se'ls acabaran les idees, ni la capacitat de formar-se i aprendre coses noves, ni la capacitat d'innovar i buscar alternatives professionals per seguir fent aquest nou camí professional -flexible, canviant i adaptatiu- que avui hem començat.

El teu pare intentarà inculcar-te els seus valors. Que coneguis la meva forma de veure la vida, de llegir el pensament de l'home i de mirar el món que ens ha tocat viure amb bons ulls. Mai conduiré un Porsche descapotable, ni falta que em fa. Tu, Francesc Josep, i el teu germà Eudald ompliu el temps de la nostra vida i això ni es compra ni es ven amb tot l'or del món.

Escrivim el futur a través dels valors que inculquem als nostres fills. Quan siguis gran i potser siguis pare entendràs el significat d'aquestes paraules. Hi ha moltes bones persones: som més els bons que els dolents. Hi ha homes que entreguen la vida pels seus ideals i per un mon una mica més just. Hi ha homes que treballen de forma justa i honesta. N'hi ha que només pensen en guanyar trepitjant i per això son tant pobres que només tenen diners.

Canviant de tema. Aprofito per enviar un missatge als homes honestos que guanyen diners: gasteu, per l'amor de Deu, gasteu i consumiu. M'explicaven d'un reconegut cirurgià otorinolaringòleg a Barcelona que tenia al cap adquirir un rellotge de gama alta del que s'ha encapritxat i no ho fa per allò de "que pensaran els demés".

Des d'aquí et dic: doncs no, vas malament. Si ho pots fer, fes-ho i compra't el rellotge però a una botiga petita, ves al comerç de barri. És més, canvia't el cotxe (els Porsche de segona mà no, que estan molt vistos) si és que estàs en disposició de fer-ho i et ve de gust. No tinguis cap dubte que el teu gest de consum ens ajudarà a tots, més del que et penses...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
883
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR