e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Febrer de 2013

Ens retallen a tots, no fotem!

Vagi per endavant del que escric en aquestes línies el meu més sincer i profund respecte per aquells funcionaris, vull pensar que son majoria, que es deixen la pell cada dia als seus respectius llocs de treball. Segur que n'hi ha molts que s'esmercen amb plena dedicació a la seva tasca. Que la fan amb il·lusió, amb vocació i amb entusiasme malgrat les retallades que pateixen.

Llàstima que el sistema no tingui els mecanismes apropiats per denunciar, expulsar i escopir a tots aquells que simulen baixes, que treballen el mínim, que només escalfen cadires i juguen al solitari o al busca mines com ho he vist a més d'una recepció d'organisme públic. Companys, feu el favor de denunciar aquests comportaments!

Llàstima que el sistema no pugui establir un control de presència adequat i sancionar i expedientar a aquells que fan dia sí i dia també esmorzars de forquilla i ganivet o, pitjor, a aquells que arriben, encenen l'ordinador i s'absenten un parell d'hores dels seus llocs de treball per anar de compres.

Llàstima que el sistema no pugui premiar als que treballen de debò i de valent, als que s'esforcen per ser millors professionals i als que es reciclen. Llàstima que no puguem assenyalar i estigmatitzar als que no els dona la real gana de fer anar el Word, l' Excel o el PowerPoint o aquells que només saben de drets i no d'obligacions o aquells que tenen tan ben apresa aquella frase de "aquesta
no és la meva feina".

Admiro la tasca humil d'aquells que salven vides (els metges), d'aquells que es juguen el físic per apagar un incendi (els bombers), dels que escriuen el futur de la nostra societat a través dels coneixements i valors que transmeten als nostres infants (els professors). Admiro la feina dels que vetllen per garantir la seguretat ciutadana i treballen quan tots dormim (els policies). Des d'aquestes línies us dono les gracies a tots (als gestors i administratius també) els que treballeu amb dedicació i responsabilitat en la funció pública.

Ara bé us demano que no us queixeu més per les retallades. No veieu els rètols a les botigues i locals a peu de carrer? Camineu amb orelles de burro per no veure una cruel realitat que ens afecta a tots? Jo només llegeixo "es lloga" o "es ven" o "es traspassa" o "gran liquidació" o "grans descomptes" o "2x1" o "3x2" o "la segona unitat a meitat de preu"... Vosaltres no ho veieu? Viviu
una realitat paral·lela o que us passa?

Teniu una cadira i cobreu cada mes! Amb retallades sí, però cobreu cada mes. Cosa que no poden dir molts treballadors a les empreses del país. Només a Catalunya n'hi ha censades prop de 400.000 i moltes tenen greus problemes.

Jo en conec una, potser és la única que ho està passant malament i la mostra no es prou representativa o potser sí és un bon exemple, en la que els treballadors avui han cobrat la nòmina de novembre i una part de la paga de Nadal. La d'estiu ni l'han vist ni la veuran. Uns treballadors que surten una mica abans (fan un horari més intensiu) donat el baix volum de feina que hi ha.

Estic d'acord en que cal retallar de moltes més coses. Cotxes oficials, duplicitats administratives, sous de polítics (que bé els aniria saber que és viure amb 1.000€ al mes), càrrecs de confiança, etc. Però el present que tenim ens obliga a tots a ser responsables i, el més important, solidaris amb el nostre entorn. Tots ens estem acostumant a viure retallats. Tots, sense excepció! Els de fora i els de dintre. Els que passen fred i els que no en passen tant.

En comptes de queixar-vos tant, busqueu feina a l'empresa privada i veureu el pa que s'hi dona. Si voleu una mostra de realitat passeu un vespre pel carrer Granada del Penedès entre Balmes i Tusset (Barcelona). Veureu persones esperant a que tanqui el Caprabo de Travessera per rampinyar una mica de menjar "caducat"...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1116
1
Comentaris afegits 
sonia (Barcelona) 13-03-2013 - 16:57
Apreciat sr. Salvat, Havent llegit el seu article, comparteixo amb vostŔ q quasi tots ho estem passant malament. Ara bÚ, segur que em sabrÓ disculpar si li dic que no entenc el dret que s'atorga per dir-me (dir-nos) el que hem de fer, pensar o expressar
TORNAR