e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Febrer de 2013

En concepte de dietes

Cobrar trenta mil euros en dietes em sembla un escàndol monumental. Una vergonya, una presa de pèl, un fet del tot inadmissible i inacceptable. Aquestes dietes son un insult a la intel·ligència de qui escriu aquestes línies i dels lectors de www.e-noticies.cat

Un alcalde sigui de Madrid, Barcelona o Saragossa ja cobra un sou més que correcte per la posició i responsabilitats inherents al càrrec que ocupa. Només faltaria. El salari brut anual d'aquestes alcaldies ronda els 110.000€ l'any. Si podem donar per bones les xifres que s'han fet públiques vol dir que parlem de prop de 6.000 euros nets al mes per dotze mensualitats!

Els hem de pagar a sobre una propina perquè no passin per la molèstia d'haver de treure diners del caixer? Però què nassos estem fent? Trenta mil euros nets en dietes per assistir a unes reunions és un disbarat i un despropòsit. Una mostra més que ens ensenya que el sistema està absolutament podrit per dins i per fora.

Quantes vegades es reuneixen cada mes? I quantes hores hi dediquen? Parlem de 125€ diaris (no comptem dissabtes, diumenges i fiestas de guardar) en concepte de taxis (no disposen de cotxe oficial amb escorta, no), dinars, berenars, sopars, el ressopó, els esmorzars, el vermut... Tot això a part del sou que ja cobren per fer la seva feina.

Em pregunto si només poden dinar a restaurants de bon cobert com La Camarga (on he estat i us asseguro que es menja molt bé) o el Via Veneto o al Drolma. Com deuen gaudir d'aquests dinars que paguem entre tots, no? Me'ls imagino triant bons vins amb denominació d'origen, gaudint del servei d'un Maître excel·lent, de bons cambrers i de la bona acústica que acostumen a oferir els salons d'aquests restaurants. Alimentant la seva creença de que pertanyen a una casta privilegiada molt especial.

Acabo la columna abans que no m'escalfi més amb la lletra d'un tema de música house de quan qui us escriu encara sortia de gresca -i xerinola- els dissabtes per la nit. A veure si ho veieu com jo. La cantant italiana Tata Golosa es va avançar al seu temps: parlem d'un tema que va trencar les pistes de ball a l'estiu del 2007. Un hit. A vegades la realitat ens regala bocins d'aire fresc que ens fan somriure (sempre millor riure que no plorar) davant el present que vivim.

Feu clic aquí https://www.youtube.com/watch?v=3VEO8gEcyPE

La lletra té la seva conya. Un dos, Los micrófonos, Olé, Los micrófonos, Proba proba, Los micrófonos, Sin amor, Los micrófonos, Cuatro cinco, Los micrófonos, El sexo, No micrófonos, Chicas lindas, Los micrófonos, Mercados, Drogados, Calados, Los micrófonos, El DJ, Disco dance, House music, After hour, Los micrófonos, Mi vida, Los micrófonos, Las tetas, No micrófonos, Los culos, Dos micrófonos, Mi mundo, Los micrófonos, Las bombas, Sin micrófonos, Tu noche, Los micrófonos, Chupaíta, No micrófonos, El
sexo, El sexo, El sexo, Los micrófonos...

Bromes a part i canviant de tema, no tot està perdut. Es venen més automòbils Ferrari que mai: al 2012 el benefici de la marca italiana de cotxes per excel·lència va augmentar gairebé en un 18% fins arribar als 244 milions d'euros...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1047
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR