e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Gener de 2014

Inacceptable. Tinc un bon amic que està fins als nassos de Banc Sabadell. No li han passat el rebut -un nou rebut amb un nou interès- de la seva meravellosa hipoteca perquè va lligada a un índex, l’IRPH, que ja no existeix. L’escriptura està redactada amb tanta mala llet, tanta, que ni els advocats de Banc Sabadell saben a hores d’ara què han de cobrar a aquest amic meu al gener, ni als propers 20 anys, per la hipoteca.

Porten 3 dies de demora (tocava pagar el rebut el dia 20) i em confirma que hi ha saldo més que suficient. Estava pensant que quan l’usuari s’endarrereix en el pagament, el banc és implacable amb els interessos de demora, no? Que ha de fer ara el meu amic? Demanda a Banc Sabadell per incompliment de contracte? Els podria cobrar interessos? Sou uns incompetents, sap greu dir-ho però és així.

M’imagino al meu amic denunciant al banc per incompliment de contracte. No estan sent puntuals per cobrar el que és seu. Els bancs si t’endarrereixes amb 3 quotes es queden amb la vivenda i a sobre et persegueixen de per vida pel deute que queda. Dic jo que ara el meu amic podria fer el següent sil·logisme: “com que no em passes el rebut entenc que ja no haig de pagar mai més la quota de la hipoteca i el deute queda condonat”. Estaria bé oi? Fer-los tastar una mica de la seva pròpia medicina?

Els podria posar una demanda pel mal psicològic que li causa aquest neguit de no saber quina interès pagarà al 2014 (al 2013 ha pagat un 3,49%). Jo li he dit que sí, que els hauria d’exigir interessos per l’endarreriment i potser danys i perjudicis per aquesta tortura psicològica. Quants usuaris es troben en una situació semblant? Eh? Maltractats d’aquesta manera? Mancats de tota informació.

A més a més aquest amic meu -a qui tant bé conec- m’explica que és un de tants privilegiats amb clàusula “túnel” o també anomenada clàusula sol-sostre (alguns agosarats en diuen clàusula abusiva) al 3% i al 19%.

El director de zona de Banc Sabadell fa algunes setmanes li va dir a aquest amic meu que si els compra l’assegurança de vida, la de la llar, la del cotxe, la de la moto i la del patinet... Que si és un bon minyó i es porta bé es podrien plantejar baixar els interessos que paga pel deute al 2%. Moltes gracies! Gracies per cobrar-li només un 2% d’interès quan sabem que compreu els diners a Europa al 0,25%.

A què juguem? De debò penseu que les persones tornarem a confiar en entitats com Banc Sabadell? Mai més! De debò us penseu que tota la inversió que feu en publicitat servirà d’alguna cosa? Mai més! Ja podeu comprar GRP’s a la televisió i tenir el millor equip de comunicació 2.0 del món (això sí, organitzat en torns per atendre al internauta les 24 hores al dia) que mai més confiarem en vosaltres, sap greu dir-ho però és així.

“No tornarem a creure en la banca mai més”, diu aquest amic meu, tant amic meu, que a vegades em penso que soc jo mateix. Cada dia el meu amic té més arguments per obligar-los a canviar l’índex per un Euríbor més el diferencial que s’aplicava al 2005 i per treure la clàusula sol-sostre. Aneu fent, ja us ho fareu amb el seu advocat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
784
1
Comentaris afegits 
Lluis (BCN) 24-01-2014 - 14:19
Sr. Salvat... diria que li veiem el llautó a cada article (casualitat o causalitat, que surti avui de la seva ploma un article contra Banc de Sabadell....??)
TORNAR