e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Gener de 2014

Potser al final de tot aquest camí viurem un “dia després”. Per alguns (molt equivocats) serà l’apocalipsi, per d’altres (il·lusos) el paradís i per molts (grup en el que m’incloc) serà un camí nou a explorar, complicat, difícil, dur, ple de reptes i dificultats per superar i resoldre. Serà de tot menys un camí de roses. La vida.

El dia després jo diria que sortirà el Sol. El forner de la cantonada farà la nit abans el pa i els croissants que anirem a comprar aquell matí. El senyor del bar de sota casa nostra s’haurà llevat ben d’hora, ben d’hora, per obrir el seu establiment i començar a servir els primers cafès a les sis. Ben carregats, per despertar-nos i prendre consciència que cada dia cal viure’l amb la màxima intensitat i que cada jornada és una oportunitat que la vida ens dona per superar-nos i per provar de fer coses noves, precisament per esperar resultats diferents. El canvi és el motor.

Comprarem el diari al quiosc o a l’iPad i el llegirem. Posarem la televisió, navegarem per Internet i escoltarem la radio (per cert, les ones hertzianes que jo sàpiga no tenen fronteres) i parlarem amb els veïns i els saludarem i els direm bon dia. El dia després seguirem treballant amb la mateixa intensitat que cada dia de la nostra vida. Produirem com mai o, millor dit, com sempre. Portarem els nens al col·legi i els Mossos patrullaran pels carrers. S’aixecaran les persianes que s’hagin d’aixecar i baixaran aquelles hagin de baixar.

El dia després malauradament seguirem tenint lladres, endollats, malversadors i corruptes però alguna cosa em diu que serem capaços de crear un sistema judicial nou i fort que els persegueixi de forma implacable i els tanqui a la presó. Els jubilats cobraran la pensió que surt de tot el que generem els que treballem cada dia. El dia després tots els nostres impostos es quedaran a Catalunya. Tot allò que generi el que produïm es quedarà a casa nostra. El dia després administrarem el nostre valor i la nostra capacitat de treball de la forma més intel·ligent. En principi, per tant, tindrem més recursos.

El dia després serem capaços d’accedir als crèdits de mercats exteriors però només si som capaços d’explicar al món que aquí treballem de valent. El dia després començarem a tornar la part de deute públic que ens correspongui (si és que ens correspon) després de negociar amb l’Estat les condicions d’una separació que si es produeix serà pacífica i cordial. El dia després subcontractarem la seguretat i el nostre territori seguirà ubicat al continent europeu.

El dia després serà dur, molt dur, però serà nostre. No serà el paradís, ni serà l’arcàdia feliç que alguns es pensen que ens pensem. El camí serà llarg i complicat i caldrà negociar moltes coses per tancar (si és que la tanquem) aquesta etapa de la nostra història per encetar-ne una de nova. El dia després potser ens toca estrènyer-nos més el cinturó (com ja estem fent ara) però construirem junts un futur millor pels nostres fills i els fills dels nostres fills. Ens tocarà estar-nos de moltes coses i retallar en tot tipus de despeses per assentar les bases d’un creixement econòmic que sigui sostingut per tots en el temps i que generi llocs de treball.

El dia després no vindrà cap ministre a dir-nos en quina llengua hem d’educar els nostres fills i el dia després el català i el castellà (i per anar bé l’anglès i el francès) seguiran la seva convivència amb normalitat a la nostra societat. El dia després seguirem immersos en aquesta crisi (que tots sabem que és una gran estafa) que ens fa treballar a molts el triple per guanyar la meitat.

El dia després seguirem vivint i treballant a Catalunya tots aquells que vivim i treballem a Catalunya i no sabem si ens anirà millor. El que sí sabem és que serà diferent i serà nostre i de ningú més.

El dia després ningú sap que passarà tant si escollim un camí o un altre, amic lector, de la mateixa manera que tampoc saps que et depara a tu el dia demà. Potser al final de tot aquest camí tenim un “dia després” o potser algú prou intel·ligent se n’adona abans que les coses han de canviar i que no podem seguir més així.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
831
1
Comentaris afegits 
Albert (TGN) 30-01-2014 - 17:38
Tots aquests "dia després" haurien quedat millor amb un "l'endemà", que és com ho diem en català.
TORNAR