e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Maig de 2013

Cada minut perden la feina dues persones

Aquesta setmana hem conegut les dades d'atur del primer trimestre de 2013 i llegir aquesta noticia és molt desmoralitzant. Prop de 240.000 persones s'han quedat sense feina des que hem començat l'any. La tendència, diuen els experts, dibuixa una gràfica -sembla- menys pronunciada. Els entesos ja poden dir missa però el cert és que cada minut que passa inscrivim dues persones més a l'atur.

Al mateix període de l'any passat la xifra de nous inscrits a les llistes del Inem era de 365.000 persones. Al 2011, 213.000. Esfereïdor, senzillament esfereïdor. Només a Catalunya prop de 260.000 famílies tenen tots els seus membres desocupats. Hem assolit un 27% de taxa d'atur i alguna cosa hem de fer de forma immediata!

Josep González, president de Pimec, ha sigut valent i ha donat un pas endavant. Ha fet un crit a la necessitat de lideratge i de prendre decisions. Ha dit que els minijobs son una alternativa real per aturar aquesta sangria a la nostra societat. I té tota la raó ens agradi o no ens agradi.

Si quatre membres d'una unitat familiar poden treballar 20 hores la semana cadascun i cobren 450€ mensuals per aquesta mini feina em surten 1.800€ mensuals d'ingressos. No es poden fer meravelles amb aquests diners, d'acord, però trobo aquesta mesura pot aturar el rellotge implacable d'aquest present tant fosc. A mi, de moment, no se m'acut cap més solució.

Amb els minijobs podem guanyar una mica de temps per pensar i treballar en opcions més a llarg termini. Els minijobs son una solució temporal, un pedaç, un torniquet, una tireta, un embenat compressiu o bé, senzillament, l'aplicació de pressió directa a l'artèria principal. Se'ns acaba la sang...

Els minijobs s'han de veure com una sortida, com un intent de fer alguna cosa que ens tregui del pou. El Sr. Pimec també ha proposat (i té també molta raó) reduir el nombre de diputats un 20%. Jo afegeixo a més eliminar tots els cotxes oficials a tot el país, obligar als corruptes a tornar tot allò que ha robat, tancar les diputacions i acomiadar tots els càrrecs de confiança.

Els que ens governen ja han dit que no es veuen capaços de reduir l'atur aquesta legislatura per tant alguna cosa hem de fer. Si no son capaços d'aportar solucions, com deia aquell, ara sí vol dir que ja formen part del problema.

Com m'agradaria que més presidents d'associacions de directius i empresaris fossin també valents i es pronunciessin al respecte. En els dos minuts que has trigat a llegir aquest article quatre persones més s'han quedat sense feina...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1017
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR