e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Març del 2013

Ada, ja tens el meu vot!

Ada Colau, fa temps que et volia escriure unes línies i ahir en escoltar-te a la radio em va venir al cap fer-te una proposta que fa dies que em balla. Ets la fada que el sistema necessita, la veu del poble oprimit per una elit que només mira pels seus interessos. Ets la mosca collonera, el gra al cul per tota aquesta panda de rèmores, de cretins que s'ho volen quedar tot.

Ells son una elit que només es preocupa de fer favors als amics que son d'alt de tot de la piràmide social. Ells ens han portat al precipici i a sobre ens volen treure allò que ja no tenim. Emprenya'ls tot el que puguis i més. Nosaltres estem aquí per ajudar-te, Ada, per donar-te força, més força i més veu. Pujarem la intensitat del foc fins a on faci falta, d'acord?

Tu ens has obert els ulls: fa temps que la lluita ens semblava impossible o gairebé impossible. Ells tenien molta més força...

Continuar llegint...

27 de Febrer del 2013

Ens retallen a tots, no fotem!

Vagi per endavant del que escric en aquestes línies el meu més sincer i profund respecte per aquells funcionaris, vull pensar que son majoria, que es deixen la pell cada dia als seus respectius llocs de treball. Segur que n'hi ha molts que s'esmercen amb plena dedicació a la seva tasca. Que la fan amb il·lusió, amb vocació i amb entusiasme malgrat les retallades que pateixen.

Llàstima que el sistema no tingui els mecanismes apropiats per denunciar, expulsar i escopir a tots aquells que simulen baixes, que treballen el mínim, que només escalfen cadires i juguen al solitari o al busca mines com ho he vist a més d'una recepció d'organisme públic. Companys, feu el favor de denunciar aquests comportaments!

Llàstima que el sistema no pugui establir un control de presència adequat i sancionar i expedientar a aquells que fan dia sí i dia també esmorzars de forquilla i...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2013

En concepte de dietes

Cobrar trenta mil euros en dietes em sembla un escàndol monumental. Una vergonya, una presa de pèl, un fet del tot inadmissible i inacceptable. Aquestes dietes son un insult a la intel·ligència de qui escriu aquestes línies i dels lectors de www.e-noticies.cat

Un alcalde sigui de Madrid, Barcelona o Saragossa ja cobra un sou més que correcte per la posició i responsabilitats inherents al càrrec que ocupa. Només faltaria. El salari brut anual d'aquestes alcaldies ronda els 110.000€ l'any. Si podem donar per bones les xifres que s'han fet públiques vol dir que parlem de prop de 6.000 euros nets al mes per dotze mensualitats!

Els hem de pagar a sobre una propina perquè no passin per la molèstia d'haver de treure diners del caixer? Però què nassos estem fent? Trenta mil euros nets en dietes per assistir a unes reunions és un...

Continuar llegint...

07 de Febrer del 2013

Imputat i embrutat

Imputar és una paraula que té una etimologia derivada del llatí. "Im" significa dins o de dins i "putar" vol dir "obrir un compte" o bé "considerar posar una cosa al compte de". Curiosament putatiu prové de putativus és a dir, significa "reputat o considerat".

La reputació, la notorietat, el valor i la capacitat d'influència, tant buscades darrerament, és el que han perdut tots els imputats que cada dia coneixem a través dels mitjans. Polítics, banquers i molts empresaris dels que se'n parla ben poc han malmès el valor intangible de la seva imatge.

Imputar és atribuir a algú la responsabilitat, la culpa d'alguna cosa. Per posar uns exemples podem dir: "a ell cal imputar la derrota" o bé "està imputat pel cas Pretòria".

En comptabilitat imputar és abonar en...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2013

La tertúlia de la teràpia

Des de fa uns mesos tinc la sort (buscada i lluitada) de ser col·laborador a diversos mitjans de comunicació digitals, com aquest, i audiovisuals. Participo, per exemple, a la tertúlia social del programa Directe 4.0 a Radio 4 (Rne) els dijous a les 17:00 hores. Una tertúlia que cada cop és més política i econòmica i cada cop és menys social pels malaurats temes que col·lapsen l'agenda dels mitjans. La corrupció s'ha incrustat a la realitat com el musclo a la roca.

També participo a programes de debat a televisió. Com ara La Rambla de BTV, Per llogar-hi cadires de Canal Català TV i la Olla de Grills de Badalona TV. Us prometo que cada dia que hi vaig faig esforços, molts esforços, per no "escalfar-me". Aviat, al ritme que anem d'esdeveniments, acabaré dient disbarats de l'alçada d'un campanar. Al final sense voler-ho farem que a més...

Continuar llegint...

30 de Gener del 2013

Escrivint el futur amb optimisme

Ahir vas complir 3 anys, Francesc Josep. Tres anys que a la teva mare, Elia, i a mi ens han passat volant. Amb als teus somriures fem desaparèixer per instants la paraula crisi dels nostres pensaments. Fa sis mesos que tens un germanet, l'Eudald, i ara a casa som quatre tots els diumenges esmorzant xocolata desfeta amb melindros.

Quan siguis més gran, Francesc Josep, t'explicaré que el 2013 va ser un any difícil, complicat, pelut, dur, de crisi, de pressió a les classes mitjanes i de corrupció, molta corrupció de polítics i empresaris, destapada (per sort) per alguns mitjans de comunicació. T'explicaré que els problemes se solucionaven pensant, treballant, imaginant, lluitant i amb una mica d'optimisme.

La vida és un mirall i tu, només tu, decideixes com t'hi vols veure. Per més problemes que tinguis no perdis mai el somriure: aquest mirall de la vida et torna exactament...

Continuar llegint...

24 de Gener del 2013

Mimar no és el mateix que consentir

Un matí fred d'hivern en Joan, un bon amic meu, una persona de la meva més absoluta confiança, fa una visita al seu banc (abans caixa) de tota la vida. Aviat farà 10 anys que està vinculat a la mateixa oficina i en aquest temps ha tingut diversos interlocutors. Sembla ser que les entitats financeres cada cert temps mouen els directors entre les diverses sucursals.

Com un joc de les cadires pervers, d'una oficina d'aquí a una de més enllà i d'una oficina de més enllà a una més cap allà, els directors de banca es mouen amb molta facilitat -i flexibilitat- geogràfica. La llegenda urbana diu que això succeeix perquè el banc no vol que aquests caps d'oficina estableixin vincles ni llaços d'amistat amb els clients.

Doncs bé, el Joan entra una mica amoïnat. Té un pis petit pel qual paga una...

Continuar llegint...

22 de Gener del 2013

Què és corrupció?

Any 1997. Hotel de dues estrelles ubicat al centre de Barcelona. El recepcionista
truca a l'emissora de taxis i demana un transfer "aeroport" per portar uns
clients a El Prat. Arriba, carreguen maletes, pugen al cotxe i quan ja ho té
tot a punt per marxar el taxista entra un moment a recepció. D'amagat dels
clients li dona 500 pessetes al recepcionista d'un trajecte pel qual el client
en pagarà més de 4.000...

El mateix any, el mateix recepcionista torna a trucar a l'emissora i demana un
taxi "ciutat" per portar uns clients a visitar, per exemple, la Sagrada
Família. Fet el mateix procés anterior el xofer obsequia al recepcionista amb
100 pessetes que tampoc, imagino, declara a Hisenda. No us penseu que declara
les propines, mai declara les propines. Tots sabem que justos son els sous al
conveni hoteler.

Pitjor encara, arriben uns clients acompanyats per un...

Continuar llegint...

Inici Anterior 1 2 3 Següent Final