e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Febrer del 2013

Ens retallen a tots, no fotem!

Vagi per endavant del que escric en aquestes línies el meu més sincer i profund respecte per aquells funcionaris, vull pensar que son majoria, que es deixen la pell cada dia als seus respectius llocs de treball. Segur que n'hi ha molts que s'esmercen amb plena dedicació a la seva tasca. Que la fan amb il·lusió, amb vocació i amb entusiasme malgrat les retallades que pateixen.

Llàstima que el sistema no tingui els mecanismes apropiats per denunciar, expulsar i escopir a tots aquells que simulen baixes, que treballen el mínim, que només escalfen cadires i juguen al solitari o al busca mines com ho he vist a més d'una recepció d'organisme públic. Companys, feu el favor de denunciar aquests comportaments!

Llàstima que el sistema no pugui establir un control de presència adequat i sancionar i expedientar a aquells que fan dia sí i dia també esmorzars de forquilla i...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2013

En concepte de dietes

Cobrar trenta mil euros en dietes em sembla un escàndol monumental. Una vergonya, una presa de pèl, un fet del tot inadmissible i inacceptable. Aquestes dietes son un insult a la intel·ligència de qui escriu aquestes línies i dels lectors de www.e-noticies.cat

Un alcalde sigui de Madrid, Barcelona o Saragossa ja cobra un sou més que correcte per la posició i responsabilitats inherents al càrrec que ocupa. Només faltaria. El salari brut anual d'aquestes alcaldies ronda els 110.000€ l'any. Si podem donar per bones les xifres que s'han fet públiques vol dir que parlem de prop de 6.000 euros nets al mes per dotze mensualitats!

Els hem de pagar a sobre una propina perquè no passin per la molèstia d'haver de treure diners del caixer? Però què nassos estem fent? Trenta mil euros nets en dietes per assistir a unes reunions és un...

Continuar llegint...

07 de Febrer del 2013

Imputat i embrutat

Imputar és una paraula que té una etimologia derivada del llatí. "Im" significa dins o de dins i "putar" vol dir "obrir un compte" o bé "considerar posar una cosa al compte de". Curiosament putatiu prové de putativus és a dir, significa "reputat o considerat".

La reputació, la notorietat, el valor i la capacitat d'influència, tant buscades darrerament, és el que han perdut tots els imputats que cada dia coneixem a través dels mitjans. Polítics, banquers i molts empresaris dels que se'n parla ben poc han malmès el valor intangible de la seva imatge.

Imputar és atribuir a algú la responsabilitat, la culpa d'alguna cosa. Per posar uns exemples podem dir: "a ell cal imputar la derrota" o bé "està imputat pel cas Pretòria".

En comptabilitat imputar és abonar en...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2013

La tert˙lia de la terÓpia

Des de fa uns mesos tinc la sort (buscada i lluitada) de ser col·laborador a diversos mitjans de comunicació digitals, com aquest, i audiovisuals. Participo, per exemple, a la tertúlia social del programa Directe 4.0 a Radio 4 (Rne) els dijous a les 17:00 hores. Una tertúlia que cada cop és més política i econòmica i cada cop és menys social pels malaurats temes que col·lapsen l'agenda dels mitjans. La corrupció s'ha incrustat a la realitat com el musclo a la roca.

També participo a programes de debat a televisió. Com ara La Rambla de BTV, Per llogar-hi cadires de Canal Català TV i la Olla de Grills de Badalona TV. Us prometo que cada dia que hi vaig faig esforços, molts esforços, per no "escalfar-me". Aviat, al ritme que anem d'esdeveniments, acabaré dient disbarats de l'alçada d'un campanar. Al final sense voler-ho farem que a més...

Continuar llegint...