e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Febrer del 2014

Pep Guardiola ens ha donat una lliçó

Pep Guardiola entén i parla l’idioma alemany després d’haver-lo estudiat amb intensitat els darrers mesos. Fa cert temps de la seva primera roda de premsa al país germànic en la que ens va donar a tots una lliçó i fa pocs dies de la seva intervenció als Premis Gaudí.

La lliçó és que si tens ganes de fer una cosa i t’hi poses la pots aconseguir. És qüestió de temps. De ganes i dedicació, de “fa més el que vol que el que pot”. Pren nota, Rajoy. D’acord amb que...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2014

Gracies Tatiana

Voldria ser capaç d’escriure les paraules més boniques del món per dir-te adéu, en un instant trist, per recordar-te i per donar-te les gracies. Voldria dir-te que dins meu, al meu cor, també porto els somriures d’aquells que trobo a faltar. Voldria enviar des d’aquestes línies una abraçada ben forta al Pou, la veu que m’acompanya sempre que vaig al Camp Nou, i a la teva família.

A les meves classes a ESIC sempre dic als meus alumnes que la vida és un mirall, un joc en el que el somriure fa front a l’adversitat....

Continuar llegint...

30 de Gener del 2014

El dia després

Potser al final de tot aquest camí viurem un “dia després”. Per alguns (molt equivocats) serà l’apocalipsi, per d’altres (il·lusos) el paradís i per molts (grup en el que m’incloc) serà un camí nou a explorar, complicat, difícil, dur, ple de reptes i dificultats per superar i resoldre. Serà de tot menys un camí de roses. La vida.

El dia després jo diria que sortirà el Sol. El forner de la cantonada farà la nit abans el pa i els croissants que anirem a comprar aquell matí. El...

Continuar llegint...

24 de Gener del 2014

El maltractament psicològic de Banc Sabadell

Inacceptable. Tinc un bon amic que està fins als nassos de Banc Sabadell. No li han passat el rebut -un nou rebut amb un nou interès- de la seva meravellosa hipoteca perquè va lligada a un índex, l’IRPH, que ja no existeix. L’escriptura està redactada amb tanta mala llet, tanta, que ni els advocats de Banc Sabadell saben a hores d’ara què han de cobrar a aquest amic meu al gener, ni als propers 20 anys, per la hipoteca.

Porten 3 dies de demora (tocava pagar el rebut el dia 20) i em confirma que hi ha saldo més que suficient. Estava...

Continuar llegint...

13 de Gener del 2014

La fractura irreal

Em sap greu pel ministre Jorge Fernandez Diaz però no hi ha fractura social a Catalunya. Vostè sembla que la necessita -aquesta fractura- perquè així vindrà a salvar-nos d'allò que vostè creu que passa -però ja li dic jo que no passa- a casa nostra. Necessita crear-nos un problema per mostrar-nos la seva solució. Per il·luminar-nos.

Necessita causar-nos dolor amb aquest comentari per després venir amb la seva peculiar anestèsia. Gracies, però no fa falta. No el tenim aquest problema, senyor Fernandez Diaz, i per més que insisteixi aquest comentari no ens causarà dolor.

Al contrari, ens farà més forts i ens donarà més i més convenciment de que tenim més que mai la raó. ...

Continuar llegint...

14 de Juny del 2013

El tiet Joaquim

El tiet Joaquim va ser feliç i va lluitar i treballar moltíssim per fer anar endavant la seva família. Era un català fet a ell mateix. Un arquitecte tècnic tot i que a ell li agradava més el nom d’aparellador perquè “és el que s’embruta a l’obra”. Es va deixar la pell treballant a Foment, l’empresa a la que va estar lligat com a professional pràcticament tota la seva vida.

Avui veig i escolto l’Oriol Junqueras als mitjans i em fa pensar molt en el meu tiet. Amb els cosins passàvem la revetlla de Sant Joan a Corbera de Llobregat als anys 80, jo tenia 8 anys, i recordo al tiet tenint cura del jardí de...

Continuar llegint...

31 de Maig del 2013

Adaptar-se al canvi sí o sí

Tinc un amic que és consultor de comunicació. És optimista i tenaç, molt tenaç. A punt de fer 41 anys encara creu -i que així sigui per molt temps- en els seus somnis. Els seus valors son entre d'altres la dedicació, la responsabilitat i el treball en equip amb humilitat.

Fa prop de dos anys que lluita per anar endavant i en comptes de buscar feina http://www.elperiodico.com/es/noticias/al-contrataque/busques-trabajo-2394122 ha tractat -seguint el consell de Risto Mejide- de fer que la feina el busqués a ell. Ha anat molts mesos a fer tertúlia (sense cobrar) a la radio i la TV i escriu una columna quan pot aquí, al www.e-noticies.cat

Fa setmanes va veure una oferta de feina a www.infojobs.net per una plaça a ...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2013

Cada minut perden la feina dues persones

Aquesta setmana hem conegut les dades d'atur del primer trimestre de 2013 i llegir aquesta noticia és molt desmoralitzant. Prop de 240.000 persones s'han quedat sense feina des que hem començat l'any. La tendència, diuen els experts, dibuixa una gràfica -sembla- menys pronunciada. Els entesos ja poden dir missa però el cert és que cada minut que passa inscrivim dues persones més a l'atur.

Al mateix període de l'any passat la xifra de nous inscrits a les llistes del Inem era de 365.000 persones. Al 2011, 213.000. Esfereïdor, senzillament esfereïdor. Només a Catalunya prop de 260.000 famílies tenen tots els seus membres desocupats. Hem assolit un 27% de taxa d'atur i alguna cosa hem de fer de forma immediata!

Josep González, president de Pimec, ha sigut valent i ha donat un pas endavant. Ha fet un crit a la necessitat de lideratge i de prendre decisions. Ha dit que els minijobs son una...

Continuar llegint...

23 d'Abril del 2013

És la tenacitat!

Fa dies que vull escriure aquestes línies parlant de la tenacitat i amb tanta feina com tinc -buscant feina i clients pel meu petit projecte empresarial- i endinsat com estic, en un present complicadíssim, cada cop tinc menys temps per comunicar-me amb vosaltres, estimats lectors del www.e-noticies.cat.

Un material tenaç és aquell que resisteix els esforços de tracció, tot deformant-se i estirant-se abans de trencar-se. Una persona que té la tenacitat com a valor és aquella que és ferma en les seves opinions, en els seus propòsits i en les seves resolucions. Una persona tenaç desisteix molt difícilment d'allò que pensa fer o que vol fer. Una persona tenaç és entre moltes altres coses erseverant.

La tenacitat ens fa moure muntanyes i assolir les fites més increïbles. El procés, el camí traçat cap...

Continuar llegint...

10 d'Abril del 2013

Voleu propostes, aquí en teniu unes quantes

Que no hi hagi cap, absolutament cap, càrrec de confiança a l'administració. Que facin la feina els funcionaris, que per això els tenim. Segur que al cos superior de gestió n'hi ha molts -i bons- amb ganes de pencar i fer anar endavant el sistema.

Fora assessors, consultors i tot tipus de treballadors externs que han assolit la plaça per art de màgia o gracies a tenir un carnet polític sigui del color que sigui. S'ha acabat! A l'administració només hi pot haver funcionaris amb la seva oposició guanyada netament en concurs públic així com el personal laboral adequat a les necessitats de producció i càrrega de feina.

I no vull sentir a dir mai més que això és "la xocolata del lloro". Què passa? Què com és una part minsa del global del pressupost ja no cal fer-ho? Mentida! Avui més que mai son necessàries...

Continuar llegint...