e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Mar de 2011

Vuit mesos

Fa quinze dies, l’actual alcalde de Terrassa va convocar totes les forces polítiques que vam signar el Pacte de cohesió davant la crisi i les principals entitats econòmiques i socials de la ciutat. La raó era ben justificable. A principis d’any, la capital de Vallès batia un lamentable rècord: s’assolia la xifra d’aturats més alta en tota la seva història.

Durant la reunió, un dels assistents va lamentar-se que a Terrassa es tardés de mitjana vuit mesos per obtenir les llicències municipals necessàries per iniciar una activitat econòmica. Vuit mesos. La resposta de l’alcalde expressava una perplexitat inquietant: “Vuit mesos? Això no pot ser”. I tant, alcalde, no pot ser. És simplement inadmissible que amb 21.000 aturats l’Ajuntament sigui un obstacle a la creació de nous llocs de treball i que vostè, fins ara, no se n’hagi assabentat.

Sabem que la crisi està sacsejant amb duresa tot el país. Però des del món local es poden crear els entorns per aprofitar les oportunitats. I entendre que qui crea llocs de treball no és l’Administració sinó els emprenedors, la gent que arrisca. Estem davant de dues concepcions diametralment diferents d’entendre l’economia i el paper de l’Ajuntament. Davant de les receptes antigues i desfasades dels socialistes, cal plantejar una reforma a fons de l’Administració local, fent-la més eficient, més operativa, més empàtica amb l’emprenedoria, més diligent, aprimant-la allí on calgui per engreixar l’economia productiva.

S’ha d’acabar el temps de les ocurrències. En el discurs de Cap d’Any, Pere Navarro prometia 10.000 llocs de treball i, ara, dos mesos després i davant d’un atur desbordat exigeix a Mas i a Zapatero que “portin empreses a Terrassa”. Les coses no funcionen així. Manllevant les paraules de Robert Kennedy “el futur no és un regal, és una conquesta”. S’ha lluitar, generar oportunitats, treballar des del rigor i la seriositat per posar en valor tot el potencial que té una gran ciutat com Terrassa. Ras i curt, s’ha de liderar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4129
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR