e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 d'Abril del 2011

Terrassa: de la cultura de la despesa a la cultura de la inversió

Abans de les eleccions municipals és moment de fer balanç. I Terrassa no n’ha estat cap excepció. El Tripartit local s’ha passat un mes llarg explicant, regidoria per regidoria, què s’havia fet. El colofó final el va protagonitzar l’alcalde mateix, que es vantava de l’alt nivell d’inversió: “hem fet molta obra pública”. I és veritat, s’han fet moltes obres. Però això no és cap mèrit. Només faltaria. Els municipis de tot l’Estat han rebut una injecció molt important de recursos fruit del Fons Estatal d’Inversió Local (Feils) i del Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibilitat Local (Feosl). A Terrassa, més de cinquanta milions. A banda, hi hem de computar les transferències de la Generalitat amb subvencions per a programes concrets.

La pregunta clau, però, és si aquesta...

Continuar llegint...

09 de Març del 2011

Vuit mesos

Fa quinze dies, l’actual alcalde de Terrassa va convocar totes les forces polítiques que vam signar el Pacte de cohesió davant la crisi i les principals entitats econòmiques i socials de la ciutat. La raó era ben justificable. A principis d’any, la capital de Vallès batia un lamentable rècord: s’assolia la xifra d’aturats més alta en tota la seva història.

Durant la reunió, un dels assistents va lamentar-se que a Terrassa es tardés de mitjana vuit mesos per obtenir les llicències municipals necessàries per iniciar una activitat econòmica. Vuit mesos. La resposta de l’alcalde expressava una perplexitat inquietant: “Vuit mesos? Això no pot ser”. I tant, alcalde, no pot ser. És simplement inadmissible que amb 21.000 aturats l’Ajuntament sigui un obstacle a la creació de nous llocs de treball i que vostè, fins ara,...

Continuar llegint...