e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Maig de 2016

 

 Una de les grans virtuts de twitter és que, tard o d’hora, les piulades acaben mostrant la veritable talla ètica i intel·lectual de cadascun dels usuaris. També de les coses que els fan més gràcia. Les bromes diuen molt d’una persona. Ara hem sabut de quina pasta està feta Carina Mejías, la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona. I hem descobert que es diverteix moltíssim amb els insults i les amenaces de mort que prediquen els violents. Quant més fanàtics i espanyolistes millor, naturalment.

 

La revelació pública del seu peculiar sentit de l’humor, que es pot qualificar de pertorbat i malaltís, va sorgir amb les reflexions genocides de dos espanyols simpatitzants (i potser també militants) de C´s cap els diputats d'ERC, Joan Tardà i Gabriel Rufián: "En caso de golpe de Estado sobran farolas en Hospitalet y Cornellà para colgarles”, diu un dels tweets.

Un altre afegeix que "me gustaría ver a Gabriel Rufián y Joan Tardà en Hospitalet y Cornellà tras su mierda de golpe de Estado. Degollados". Carina Mejías, va participar de la conversa per indicar a aquests dos usuaris, que "las noches del sábado son muy divertidas con vosotros. Pero teneis que reconocer que a veces sois crueles", acompanyant a aquesta frase amb diverses emoticones de cares somrients. Després va escriure que “me parto“ amb els comentaris llegits.

Això va provocar l’enèrgica reacció tant de Tardà: "Carina Mejías, vols dir que animar gamberros a degollar-nos a Rufián i a mi mateix és democràticament gaire saludable?", com de Rufián: "Quan Ciutadans es treu la careta". Alfred Bosch, per la seva banda, va demanar també la dimissió de Mejías: “Demanaries la meva dimissió si jo hagués dit això, i faries bé”.

Per mirar de justificar-se, amb un cinisme que fa feredat, com si tot hagués estat fruit d’una Saturday night fever, la regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que "els meus comentaris no responien a aquest fil que no vaig llegir complet. La meva més ferma condemna a qualsevol manifestació de violència". Però una lectura acurada del fil indica que està faltant a la veritat, encara que hagi intentat esborrar les desafortunades piulades del seu compte.

Ciutadans hagués pogut posicionar-se clarament a favor de la no violència condemnant les declaracions i forçant a la dimissió o al cessament de Mejías. Enlloc d’això, el seu líder, Albert Rivera l’ha disculpat malgrat reconèixer “l’error” de la seva regidora. De fet, no és la primera vegada que Mejías dóna mostres de la més absoluta intolerància. En una entrevista al diari Ara del maig passat, va assegurar entre rialles que abans que l’Imax o el Zoo, “enderrocaria el Born Centre Cultural, per partidista”.

És ben curiós que un dels insults que els de Ciudadanos empren més contra els independentistes és el de “talibans”. En canvi, és des de l’espanyolisme radical que representa electoralment C’s que es fan propostes d’arrasar jaciments arqueològics, degollar innocents o penjar dissidents dels fanals: el mateix van fer els talibans amb el president afganès Najibullah. Són precisament ells els que semblen voler aplicar les atrocitats de manual del bon fonamentalista sobre els sobiranistes, per desgràcia tan acostumats a somriure i posar l’altra galta davant les amenaces i provocacions dels violents.

Mejías, com altres dirigents de C’s i el PP, davant la impotència de veure que una majoria de catalans ja han decidit emprendre el seu propi camí al marge de l’estat espanyol, han optat per provar de sembrar la llavor de l’odi a casa nostra. Qui sap si algun dia no recolliran ells mateixos els fruits amargs del que matusserament estan avui conreant.

Enhorabona, Carina, ara tots els intolerants, brètols, feixistes i tarats saben que trobaran en vostè la musa riallera que els riurà les gràcies. I els insults. I les amenaces. Send in the clowns!

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
919
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR