e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Mar de 2009

Zero Zapatero

Ahir va fer un any de les eleccions generals que van permetre que Rodríguez Zapatero repetís com a president del govern espanyol. Moltes coses han passat en aquests 365 dies, i ben poques de positives. La crisi que ara fa un any Zapatero negava -i fins i tot qualificava de mal patriotes a qui en parlava- ja no només no es pot amagar, sinó que s’està enduent l’economia per endavant amb uns increments de l’atur dramàtics i amb una incapacitat manifesta del Govern de donar resposta. Malauradament les propostes que repetidament fa Josep A. Duran i Lleida al Congrés no son acceptades per Zapatero que prefereix continuar governant a cop d’enquestes i sondejos malgrat que aquesta actitud s’ha mostrat del tot ineficaç davant  la crisi.

Tampoc en el camp estrictament català ha estat millor el primer any de la segona etapa Zapatero. L’incompliment dels terminis per al nou finançament que marcava l’Estatut ha estat reiterat. Catalunya ha tornat a estar maltractada per un president que ja va demostrar en el seu primer mandat la inconsistència de les seves promeses electorals. Tampoc el fet que l’alumna més avantatjada de Zapatero, Carme Chacón, encapçalés la llista més votada i que Catalunya fos cabdal en el triomf socialista han suposat cap gir de la política de Zapatero. Chacón no ha tingut cap rellevància en l’actuació del govern estatal envers Catalunya. Al contrari, no ha dubtat quan ha estat necessari ( un exemple: pressupostos) en posar-se contra les posicions del govern de la Generalitat si incomodaven Zapatero, ignorant les promeses que ambdós havien fet a l’electorat català.

Mal balanç el d’aquest any, però no se’n pot fer cap altre veient com els problemes que més preocupen els catalans no han fet sinó créixer per a desesperació i patiment de milers de famílies. Un resultat molt negatiu i un futur gens optimista si Zapatero no canvia de rumb. Des d’Unió i des de CiU, no pretenem rés més que ajudar en aquests moments d’incertesa i de manca d’idees i de lideratge. El país ho necessita. En canvi, no necessita gens l’escola Zapatero que no és de fiar i on s’ensenya a maltractar Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1349
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR