e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 d'Abril de 2010

Fa dos mesos, quan l’ajuntament de Vic va demanar al govern de l’Estat què fer amb els immigrants sense papers que volien empadronar-se, la reacció de molts va ser la de acarnissar-se amb l’equip de govern de la ciutat, i especialment amb el seu alcalde, Josep M. Vila d’Abadal. No cal fer gaire memòria per recordar les veus d’organitzacions no governamentals, de partits i d’alguns mitjans de comunicació que van titllar l’alcalde, el seu equip de govern i fins i tot Catalunya i els catalans de racistes i xenòfobs.
 
Nosaltres vam defensar aferrissadament -i ho continuem fent- l’alcalde de Vic, d’Unió, sobretot per la seva actuació coherent en una problemàtica que tothom defuig. Ho fem per convicció i perquè considerem que cal afrontar els problemes, el de la immigració il·legal, i no amagar el cap sota el ala.
 
L’alcalde de Vic va plantejar al govern de l’Estat què s’havia de fer, en lloc de tancar els ulls o mirar cap a una altra banda. Ara, la comissària europea d’Interior, Cecilia Malmström, avala la seva tesi i deixa molt clar que els estats de la UE estan obligats a expedir una decisió de retorn contra qualsevol persona d’un tercer país que estigui en situació irregular. És a dir, l’Estat espanyol no pot tolerar que hi hagi persones en situació irregular i ha d’actuar: o les retorna al seu país d’origen o posa en marxa els procediments per concedir-les el dret a ser al territori.
 
Vet aquí que el que proposava Vila d’Abadal és el mateix que propugna la UE. La decisió de l’ajuntament de Vic de denunciar a qui es trobi sense papers a casa nostra no fa sinó seguir les propostes de la Unió Europea. No es tracta de racisme, ni de xenofòbia sinó de fer acomplir la llei, que el mateix govern volia passar per alt en deixar en mans dels ajuntaments la patata calenta dels immigrants sense papers. És clar que cal preservar els drets de tothom, amb papers o sense, però la manera d’aconseguir-ho és fer complir la llei.
 
De la declaració de Cecilia Malmström, me’n alegro especialment perquè dona la raó a l’alcalde de Vic, a tots els que des d’Unió Democràtica i de CDC vam defensar la decisió de l’ajuntament de Vic, -començant per Josep A. Duran i Lleida. Suposa la victòria moral de qui no va defugir del problema i va vetllar pels interessos de la seva població per damunt de consignes pseudoprogressistes que no porten enlloc i que  agreugen el problema per l’efecte crida que té, i especialment en l’incompliment de la llei.
 
Vull creure que ara, amb la decisió de la comissària europea i tot i que el ministeri de Treball de Corbacho ho minimitzi, s’afrontarà amb rigor la immigració il·legal. L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i el seu equip de govern ja ho van fer mesos enrere. El temps ha demostrat que ells complien la llei que d’altres és neguen a fer complir. És una victòria de la valentia i de la responsabilitat davant la laxitud i el relativisme del tot s’hi val per quedar bé amb tothom oblidant que el que no pot ser, no pot ser i, a més, és impossible. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1340
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR