e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Setembre de 2013

Finalment el president Rajoy ha contestat al president Artur Mas i val a dir que, tot i manifestar voluntat de diàleg, no satisfà el que des de la Generalitat es demanava. Per tant, és decebedora perquè no ha entès el fons del que Catalunya planteja.

Però sí que hi ha aquest oferiment de diàleg que temps enrere era només un cop de porta. Nosaltres estem disposats a assumir, entendre i recórrer tant camí com sigui possible des del diàleg, però també volem deixar clar que tenim un objectiu que és fonamental i que és àmpliament compartit: aquest diàleg ha de tenir com a objectiu poder fer a Catalunya una consulta emparada legalment.

Per aquest motiu, fem una crida a les forces polítiques catalanes que estan pel dret a decidir perquè oblidin els matisos que puguin ser divergents i perquè se centrin en el que ens uneix. Cal que també facin costat al president Mas perquè pugui emprendre aquest diàleg, no pas des de la ingenuïtat sinó des de la fermesa per aconseguir poder fer aquesta consulta emparada per la llei. Qui cregui que aquest diàleg ha de servir per ajornar la consulta s’equivocarà, i molt. El temps no és il·limitat. Tenim el compromís de fer una consulta l'any que ve i per aquest motiu el temps de la negociació s'ha de circumscriure a aquest termini. És evident que més temps voldria dir també més temps per al diàleg, però comportaria dilació en el progrés, fet que no estem disposats a acceptar.

Fem extensiva aquesta crida a la unitat i als suport al president Mas en la seva negociació per dur a terme la consulta a Catalunya als partits d’àmbit estatal. No serem nosaltres els que tancarem cap porta al diàleg. És el nostre tarannà, però repeteixo que el diàleg només te sentit per arribar a fer possible allò que molt majoritàriament el Parlament de Catalunya ha acordat i allò que el poble de Catalunya ha expressat també de manera molt contundent, majoritària i cívica al carrer: poder decidir el seu futur polític. Una consulta és perfectament possible. De l’únic del que depèn és de la voluntat política. No ens enganyem ni deixem que ens ensarronin: la consulta no és una qüestió de legalitats, sinó de voluntats polítiques, i el PP i el PSOE hi  tenen la paraula.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
767
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR