e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Març de 2010

Potser avui haurem de congratular-nos si finalment el PSOE de Rodríguez aprova, en la comissió d’Economia al Congrés dels Diputats, la llei de morositat amb un gran consens de totes les forces polítiques, com li hem vingut reclamant des de Convergència i Unió. La nostra proposta de reduir la morositat de les administracions públiques a trenta dies, que va ser rebutjada al Parlament per l’oposició del tripartit, ha estat recollida pel PSOE i aquest migdia pot veure la llum. És una mesura que beneficiarà, sens dubte, els petits i mitjans empresaris davant la morositat de l’Administració que els ofega i els limita la liquiditat, sempre necessària però encara més en moments de crisi.

Val a dir que resulta difícil d’explicar la diferència de criteri entre el PSC i el PSOE en aquesta llei. Una diferència que estranya encara més quan els diputats del PSC voten una cosa diferent a Barcelona que a Madrid, però ja se sap que la coherència i la cohesió no han estat mai una senya d’identitat del tripartit i tampoc dels socialistes catalans. Però, com deia, avui el govern Zapatero pot acceptar una proposta aliena per alleugerir els efectes de la crisi. Només és un pas, però benvingut sigui si es confirmen les expectatives després de tantes indecisions i del temps perdut. Ara, també cal treballar per que els ajuntaments puguin complir la llei a partit d’un finançament just que assumeixi les seves necessitats en política social

Aprofitant l’avinentesa, també fora bo que el govern escoltés la nostra proposta de reduir l’IVA dels aspectes lligats amb la dependència. No té sentit castigar fiscalment totes les tasques o productes destinats a ajudar els més necessitats. A hores d’ara ningú no pot dubtar que la llei de la dependència no ha assolit els seus objectius, però, malgrat aquesta evidència, cal afavorir el seu compliment i no posar pals a les rodes amb una fiscalitat insolidària i insensible.

Finalment, vull recordar que no és mitjançant les subvencions i els subsidis com és crea riquesa per sortir de la crisi. Aquesta és la política que ha emprat Zapatero i una de les raons per les quals ens costa tant redreçar l’economia. Construir una societat captiva de les ajudes públiques pot tenir rèdits electorals, però es una camí a la pobresa en temps de vaques magres. La competitivitat i l’eficiència s’aconsegueixen des de l’esforç i des de les iniciatives personals; no amb subvencions. Cal donar més llibertat a la gent i fugir del proteccionisme paternalista que històricament ha estat una rèmora insalvable del progrés i de la riquesa. No és amb peonades com guanyarem la crisi. El progrés és una altra cosa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1259
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR