e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Juliol de 2010

Dissabte la resposta de la societat catalana contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut va ser massiva, contundent i explícita. Reunir més gent que mai als carrers de Barcelona per rebutjar la mutilació de l’Estatut que els catalans havien refrendat a les urnes va ser tot un èxit de la societat. Ara, les forces polítiques i els seus dirigents hem de donar una resposta recíproca per estar a l’alçada del que la societat ens reclama.

Val a dir, en primer lloc, que la sentència és injusta i restrictiva en la interpretació de la Constitució del 1978 i que frustra el camí triat per Catalunya per conviure políticament amb Espanya. Aquesta conseqüència és responsabilitat del PP que va presentar el recurs al Constitucional, però no en surt innocent el PSOE que no ha estat capaç -ni com a partit ni com a govern- de defensar l’Estatut. No només no ha estat capaç de fer-ho, sinó que els seus arguments -els presentats per la fiscalia de l’Estat- han estat utilitzats pel Tribunal per raonar la seva sentència.

Per això, per donar forma al que la societat va demanar dissabte als carrers de Barcelona, des de Unió Democràtica de Catalunya considerem que cal fer una resolució conjunta de  tots els parlamentaris catalans a Madrid per presentar-la al Congrés i al Parlament, en la mesura que sigui possible.

Creiem que un punt possible d’acord entre tots els partits podria ser la declaració institucional que va fer el president Montilla en conèixer la sentència. Això no és fer trampes ni “trampetes”, com ha manifestat el president Montilla. Una altra cosa és saber si avui encara defensa el que va manifestar aquell dia o si pel contrari ha canviat de parer i ja no ho fa.

De tota manera, nosaltres defensem una resposta unitària per no decebre els catalans i l’acte de gran vitalitat i compromís social que van protagonitzar dissabte. Aquesta mostra massiva d’indignació ha de fer possible que els polítics ens posem d’acord per defensar la voluntat del poble, superant els tacticismes partidistes que han imperat des del coneixement de la sentència i que van provocar l’absurda polèmica sobre el lema que encapçalava la manifestació.

Ho vam dir la setmana passada i ho tornem a repetir ara desprès de comprovar el gran èxit de participació en la manifestació. Ara, cal treballar amb fermesa i constància per retornar a Catalunya el que el Tribunal Constitucional ha mutilat. Aquest és el nostre objectiu i aquesta serà la nostra lluita immediata, perquè és el missatge que la societat catalana va donar massivament dissabte, perquè aquesta es la tasca que els polítics tenim l’obligació d’acomplir.   Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1133
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR