e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Setembre de 2012

Un partit de govern, a més de tenir un ideari i full de ruta que en democràcia és el compromís del seu programa davant de cada cita electoral, ha de fer possible i viable dur endavant el dia a dia de la seva administració. CiU ho fa des del moment que va arribar al govern de la Generalitat. El camí a recórrer és llarg i difícil, i ara urgeix solucionar el finançament del nostre país, acabar amb l’abús fiscal a que Espanya ha sotmès Catalunya durant els darrers trenta anys. Això es el que buscarà el president Mas en la seva reunió amb el president Mariano Rajoy el dia 20. No som optimistes. No s’ha caracteritzat mai el PP per ser respectuós i receptiu davant les propostes de Catalunya, del seu Parlament o de la voluntat popular. Només cal recordar la seva reacció davant l’Estatut referendat pels catalans. El va dur al Tribunal Constitucional, que el va escapçar de manera humiliant.

Al mateix temps, CiU es proposa interpretar amb serenitat el missatge expressat a la manifestació de l’11 de Setembre. En tot cas, el plantejament que faci CiU ha de permetre sintonitzar el sentiment que es va veure a la manifestació, molt generalitzat en una part important de la població catalana, amb el nostre posicionament polític. La nostra feina és mantenir les nostres posicions polítiques que haurem de replantejar les properes setmanes si el govern de l’Estat no fa cas a la nostra proposta de Pacte Fiscal. Ara, hem de mantenir la cohesió social i evitar qualsevol manifestació radical que pugui ser feridora per a part de la població catalana.

El primer pas ha de ser lluitar per exigir el Pacte Fiscal. Cal recordar que tenim dos mandats expressats no a través d’una manifestació, sinó d’unes eleccions, tant al Parlament com a Corts Generals. I d’altra banda, tenim, segons vàries enquestes, un 75% dels catalans a favor del Pacte Fiscal. Per tant, plantejar-lo com ho fem no comporta cap perill de ruptura de la cohesió social. Després veurem si la resposta permet arribar a l’objectiu de CiU, la sobirania fiscal per al nostre país, o si es tanca la porta a les nostres demandes. Si això passa, és obvi que haurem de prendre altres decisions.

També ha de quedar clar que ara PP i PSOE tenen la paraula. El Govern ho té difícil, però és responsabilitat dels polítics fer el possible per arribar a acords. També nosaltres tenim poques esperances sobre el Pacte Fiscal, però tenim l’obligació de plantejar-lo, pas a pas i amb serenitat. El repte del dia 20 és comprovar si el govern espanyol, si les institucions de l’Estat, desmenteixen l’opinió pública catalana que, de forma generalitzada, creu que el Pacte Fiscal no sortirà endavant. D’ara al dia 20 hem de donar el màxim suport possible al president de la Generalitat que en nom de Catalunya el defensarà davant del president del govern de l’Estat.

Les paraules i el missatge que el president Mas va fer després de la Diada interpreten el sentiment del poble de Catalunya i aquest discurs dóna cabuda no només a CDC, sinó també al que pensa Unió. Em definitiva, marca la posició de CiU.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1216
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR