e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Setembre de 2011

Rubalcaba ha mostrat el seu tarannà més recentralitzador i espanyolitzador amb la seva proposta de recuperar l’impost del patrimoni. Des de CiU ens hi oposem frontalment. Primer, perquè suposa una nova voluntat de retallar competències a Catalunya i, en segon lloc, perquè no és aquesta la reforma fiscal que creiem que servirà per afavorir la creació d’ocupació i de riquesa.

Penalitzar de nou les rendes del treball en lloc de les rendes del capital no tan sols no servirà per millorar a mig termini les finances públiques, sinó que acabarà desmoralitzant les classe mitjanes del país que veuen com són doblement penalitzades en matèria impositiva en tenir que pagar per les rendes del treball obtingudes i al mateix temps per l’augment del seu patrimoni aconseguit amb la feina del dia a dia. Un doble sacrifici i un doble impost a les esquenes de qui més sacrificis i impostos suporta. És clarament injust.

Cal una reforma fiscal en profunditat que des de CiU reclamem insistentment des de fa anys. Però aquesta reforma ha de ser, en primer lloc, consensuada amb la majoria de forces politiques perquè no esdevingui una arma electoral en lloc d’una arma generadora de riquesa. I, en segon terme, ha d’anar dirigida a  les rendes del capital. Anar en la direcció que proposa Rubalcaba i el PSOE és fer una reforma conjuntural i electoralista.

Voler recuperar l’impost del patrimoni no és sinó una aclucada d’ull a un electorat desencisat, afectat per la crisi econòmica, i que obligarà també a modificar la LOFCA en la direcció de perjudicar novament Catalunya retallant-li de nou competències i responsabilitats. No es així com aconseguirem sortir de la crisi, ni disminuir la desafecció que el govern de Zapatero i Rubalcaba han provocat entre els ciutadans.

Per això, abans de que la proposta del candidat socialista sigui aprovada per un govern sense rumb i finiquitat, vull demanar al PSC que no torni a fer de crossa per aprovar mesures que perjudiquen Catalunya i els catalans. Chacón, la candidata del PSC, diu ara que no es va fer prou bé la reforma de la Constitució, -que ells i els seus van votar i que ha servit per recentralitzar Espanya en perjudici de Cayalunya. Si vol ser conseqüent, la ministra Chacón encara té l’oportunitat de no seguir perjudicant Catalunya i negar-se a aprovar la proposta de Rubalcaba.

Aprofitar la crisi per canviar unilateralment les normes de joc (Constitució) que van sortir de la transició com a resultat d’un ampli consens és practicar el joc brut. Voler repetir-ho amb una reforma fiscal que té per última finalitat recentralitzar i espanyolitzar encara més l’Estat és un insult a Catalunya, al seu poble i a les seves institucions. I aquí ens hi tornaran a trobar clarament i decidida, en contra.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
953
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR