e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Febrer de 2012

A ningú no agrada prendre decisions impopulars, però governar és en moltes ocasions això: prendre decisions difícils quan les circumstàncies així ho reclamen. Massa recent tenim encara una forma de governar consistent en voler acontentar tothom i no emprendre les reformes precises, que només ha servit per agreujar una situació que ha desembocat en el desastre econòmic que avui patim

A hores d’ara, amb més  de cinc milions d’aturats calia reformar en profunditat les regles del joc del mercat de treball en aquest àmbit perquè la principal urgència que tenim en l’actualitat és generar ocupació. Tot el nostre sistema de l’estat del Benestar se sustenta en la contribució de cadascun dels ciutadans. Amb aquestes taxes d’atur es complica, i molt, la sostenibilitat del sistema. Corregir aquest gravíssim desequilibri és feina dels governants, i així ho estem fent des de la Generalitat de Catalunya amb decisions tan impopulars com necessàries. També forma part de la nostra responsabilitat considerar que la reforma impulsada pel govern del PP va en la bona direcció, és necessària i ens apropa a Europa.

Però, dit això, també ens declarem disposats a introduir les esmenes necessàries per millorar-la. Ens preocupa que en el futur la Generalitat perdi terreny en les competències que fan referència a les polítiques actives i en matèria de FP i de formació dual. Reclamarem garanties perquè això no es produeixi.

També hem observat que aquesta reforma  laboral preveu incentivar l’ocupació per als joves, però no preveu l’autoocupació, l’emprenedoria dels joves. Aquest és especialment un tema que ens ocupa i ens preocupa. Per això, en farem bandera ja que hi ha un 48% de joves a l’atur, i aquesta és una xifra insostenible que si no la capgirem pot abocar tota una generació al fracàs laboral. Aquest és un escenari que no ens podem permetre.

Finalment, cal subratllar que una de les senyes d’identitat característiques de Convergència i Unió ha estat la defensa de les pimes com a creadores de riquesa i d’ocupació. Per això, volem més mesures de suport que les que en l’actualitat estan contemplades.

La situació requereix decisions urgents perquè els temps actuals són molt difícils. Com mai és vital resoldre les xifres de l’atur i reactivar la nostra economia. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1105
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR