e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Octubre de 2012

CiU ja ha presentat el seu programa de cara a les eleccions del 25-N que es pot resumir en una única prioritat: els catalans, les catalanes i Catalunya. Per això volem rescatar el nostre país de l’ofec de l’Estat per donar suport a les moltíssimes persones que pateixen i que no viuen en el que hauria de ser el respecte a la dignitat de les persones.

Per fer-ho, la nostra referència és Europa, no Espanya. Té una explicació molt senzilla. Espanya no és el nostre referent en educació perquè encapçala el rànquing de fracàs escolar que ha publicat la Unesco. Tampoc ho és en polítiques d’ocupació perquè encapçala l’atur de la UE amb un 25% de gent que vol treballar i no té feina, i així podríem continuar amb altres indicadors.

Per a CiU la qüestió nacional i la socioeconòmica són dues cares indissociables de la mateixa moneda. En el programa electoral, queda prou clar que l’assoliment d’estructures d’estat en un marc europeu és un eix central de la campanya electoral i també de la propera legislatura catalana. Volem deixar a tothom molt clar que ho farem d’una manera democràtica: consultarem pacíficament al poble de Catalunya quin futur vol i, per aconseguir-ho, apostem pel diàleg, després pel diàleg i finalment pel diàleg. Participem plenament del sentiment molt ampli, molt estès entre la ciutadania de Catalunya, que això no pot continuar com fins ara. Aquesta és una aposta cabdal del nostre programa electoral: cal un canvi profund i qualitatiu perquè les coses canviïn de debò.

Però a mes de la qüestió nacional, a Catalunya milers i milers de persones no tenen feina i pateixen dificultats per veure un horitzó laboral i econòmic.  Nosaltres som sensibles a aquesta realitat. Per això, per a nosaltres, l’assoliment d’estructures d’estat no és un fi en si mateix, sinó una instrument que dóna resposta a l’angoixant situació que viuen milers de famílies, milers de persones al nostre país. El nostre és un nacionalisme que pensa en eles persones i, per aquest motiu, la nostra proposta electoral d’aconseguir estructures d’estat va encaminada a afrontar la crisi i a garantir l’estat del benestar.

I contra el que diuen algunes veus interessades, el pas endavant en l'àmbit nacional no alterarà  el model de societat. Ans al contrari, el pas nacional que volem fer garantirà que aquest sigui un país integrador, en el qual la família continuï essent la cèl·lula bàsica de la societat, en el qual els pares puguin triar lliurament l’escola per als seus fills sense traves. En definitiva, és un programa que no altera del model de societat que sempre hem defensat perquè situa la dignitat de la persona per damunt de qualsevol altra cosa.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
880
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR