e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Març de 2011

Aquest divendres hi ha convocada una cimera econòmica que ens ha de servir per retornar la confiança al país, per demostrar que tenim capacitat per anar endavant. Vivim temps difícils. Prou dolenta és la situació que la crisi ens ha portat, amb més de sis cents mil catalans a l’atur i amb milers de famílies en una situació de precarietat insostenible. Sé també que calen sacrificis per dur endavant el país i per recuperar el temps perdut per anteriors governs. No serà fàcil i, tal com ha dit des del primer dia el president de la Generalitat, amb menys,haurem de fer més. Aquesta és la realitat i voler amagar-la no faria, sinó empitjorar les coses i postergar les solucions. Però també sé que ens en sortirem. La cimera de divendres amb Govern, partits polítics, agents socials i el grup d’experts que ha aglutinat l’executiu català ha de servir per buscar solucions, tots plegats, per aportar solucions, il·lusió  i propostes per sortir de la situació actual.

És cert que cal l’esforç de tothom i que les condicions no són les més favorables. Tenim uns pressupostos que hauran de ser menors que els precedents i haurem de reduir significativament el volum de despeses per fer front al dèficit. Però ens en sortirem. Mentre PSOE i PP continuen movent-se en el soroll més estrident de les lluites successòries -que ben poc interessen els ciutadans-, nosaltres proposem treballar plegats per dur el país endavant i per superar la crisi.

Catalunya sempre ha donat el millor de si mateixa en moments de màxima exigència i de màxima dificultat. Ara és un d’aquests moments i la societat ja ha entès, molt abans que alguns polítics, que s’ha acabat malbaratar recursos i fer despeses imprudents i sense sentit. Ara toca austeritat. Des del govern de CiU sabem perfectament que això no és negociable. Ho sabem com també ho saben milers i milers de llars a Catalunya, de la mateixa manera que ho viuen milers i milers de catalans que s’han quedat sense feina.

Aquest ha de ser el primer i màxim objectiu de la cimera. Aportar solucions per afavorir la creació d’ocupació, i això passa per ajudar fins a on ens sigui possible els autònoms i les petites i mitjanes empreses, autèntics motors de la nostra economia. El govern de CiU sap que la seva responsabilitat és afavorir la creació de les millors condicions per generar ocupació, però qui és capaç de crear llocs de treball són els empresaris, els emprenedors, els autònoms...

La cimera de divendres ens ha de servir com a punt de inflexió i per deixar enrere el desànim, la frustració i la resignació per donar pas a l’empenta, la il·lusió i el creixement. Ho reitero: no serà fàcil i tampoc feina d’uns pocs, sinó de tots perquè Catalunya torni a ser líder a Europa tant per la seva economia com pels seus valors.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1391
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR