e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Mar de 2013

Una cimera per tocar de peus a terra

Dissabte es farà la Cimera Econòmica i Social gràcies a l’acord a què han arribat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el primer secretari dels Socialistes Catalans, Pere Navarro.

La cimera ha de servir per saber i per donar a conèixer a tothom quina és la situació econòmica real de Catalunya. Per tant, ha de deixar ben palès l’ofec financer que pateix el govern de la Generalitat a conseqüència de les diverses retallades que el govern de l’Estat practica en els convenis de política social, d’educació, de sanitat, etc. sense oblidar els incompliments reiterats del govern del PP sobre les inversions que pertoquen a Catalunya i pel que fa a la disposició addicional tercera de l’Estatut. Catalunya i els catalans paguen els que els hi toca i, a canvi, no reben el que per llei els correspon.

Aquesta cimera ens ha de servir també per donar a conèixer sense embuts quins són els recursos que tenim per afrontar les conseqüències de la crisi econòmica. Hem de publicitar i denunciar amb tota la força de què disposem l’ofec financer al qual el govern de l’Estat sotmet tant a Catalunya com a la resta de comunitats autònomes.

Però, a més a més, des d’Unió volem que aquesta cimera sigui també el preludi a una propera reunió específica per analitzar la situació de pobresa en què avui es troba una part de la nostra societat. Per això proposarem una trobada del govern de la Generalitat amb entitats com Càritas, el Banc dels Aliments, Creu Roja i la Taula del Tercer Sector per fer front a aquesta situació cada vegada més angoixant que afecta massa famílies i massa nens i nenes del nostre país.

Sabem que els recursos són limitats i que no podem arribar a tot allò que voldríem. Per això som conscients que cal prioritzar, però, sobretot, cal exigir un tracte més just, més solidari i menys deslleial del govern de l’Estat envers les autonomies i, en definitiva, cap a les persones del nostre país.  

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
875
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR