e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Novembre de 2012

Diumenge els catalans tenim l’oportunitat de decidir a les urnes quin futur volem per al nostre país. Si en totes les eleccions decidim les nostres preferències de govern per a la propera legislatura, aquest 25-N decidim, a més, on volem portar Catalunya després del fet que el govern espanyol ha donat cop de porta a la proposta de Pacte Fiscal i que el poble de Catalunya ha dit prou a l’actual situació de les relacions amb Espanya en la massiva manifestació de l’Onze de Setembre.

CiU vol avançar en la llibertat perquè siguin els catalans i les catalanes els que decideixin el seu futur en una consulta que farem la propera legislatura. Alhora volem consolidar per a la nostra societat la justícia social i el progrés que l’escanyament fiscal que patim ens impedeix assolir.

Aquesta campanya electoral està essent bruta i barroera. Des del PP no hi ha hagut més arguments que els de la por. Cada dia han volgut espantar la societat amb falsedats. Dir que no es cobraran pensions, que els títols universitaris dels catalans no tindran validesa o que els cognoms s’hauran de traduir no són més que mentides immorals. Tampoc els socialistes han jugat més net amb ‘il·lustres’ membres del PSOE que han comparat el catalanisme amb el nazisme.

Quina barra. CiU sempre s’ha caracteritzat per ser una federació que sempre ha lluitat contra el feixisme i el totalitarisme, el de dretes i el d’esquerres, i això no ho poden dir des del socialisme espanyol.

I com si no n’hi hagués prou, els darrers dies veiem com determinada premsa de Madrid ha començat a aplicar la màxima del calumnia que alguna cosa queda. Demostra que no tenen altres arguments. El que causa més tristesa d’aquest episodi de joc brut és la reacció dels partits catalans com el PSC i el PP, però també ERC.

Si fossin forces polítiques democràtiques respectarien un principi bàsic: el de la innocència, i si fossin serioses no donarien més credibilitat a l’esborrany d’un informe -que ningú no sap qui l’ha fet- a la paraula del president de Catalunya
La construcció d’estructures d’estat els ha fet agafar por i per això la utilitzen per espantar.

No ho aconseguiran, perquè els catalans ja han dit prou i saben que no hi ha marxa enrere. Volem disposar dels recursos que generem amb el nostre treball i gaudir de les prestacions socials que la nostra societat mereix. A això ens comprometem des de CiU. Sabem que hi ha molta gent que ho passa malament i aquest malestar ha de tenir una resposta ràpida i eficaç de l’Administració.

Per aquest motiu faig una crida a la mobilització per aconseguir que la gent vagi a votar i per convèncer el vot indecís. Necessitem la majoria excepcional que requereix el moment excepcional del nostre país, la que ens demana el president, la que Catalunya necessita. No hi podem renunciar.

Diumenge Catalunya ha de donar resposta a dos reptes indestriables: a les persones per garantir la justícia social; i a Catalunya per garantir la seva llibertat. Només CiU pot tenir prou força per aconseguir-ho si disposem de la confiança dels ciutadans.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
987
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR