e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Setembre de 2011

Un impost electoralista

Rubalcaba s’ha sortit amb la seva i el govern de Zapatero aprovarà recuperar l’impost de patrimoni, que actualment només existeix a l’Índia Una mesura que no és positiva per a la recuperació econòmica i molt de l’electoralisme maniqueu que el candidat socialista ofereix a tort i dret.

En canvi, CiU considera que el sacrifici que ja fa tota la societat en aquests  moments de crisi s’ha de fer extensible també a les grans fortunes. A Rubalcaba li ha faltat el valor i el coratge per proposar i aconseguir del seu govern que s’aprovi un impost sobre les gran fortunes en lloc de tornar a descarregar sobre les espatlles de la maltractada classe mitjanes tota la seva política impositiva. A CiU no ens tremola la ma i hem decidit que el impost sobre les gran fortunes, al qual no s’ha atrevit el partit socialista, figuri en lloc destacat dels nostres compromisos  electorals.

No s’hi val voler confondre la gent amb un ball de xifres que diu molt poc del rigor i de la seriositat del candidat socialista. Així mentre el portaveu del govern minimitzava a  noranta mil els damnificats pel impost del patrimoni, Rubalcaba treia pit populista  i elevava la xifra a més tres cent mils “rics” mentre que la vicepresidenta, Elena Salgado en un exercici de sinceritat que la honora deia que ni l’un ni l’altre l’endevinaven i que calculava que serien unes 160.000 persones les que haurien de pagar el recuperat impost sobre el patrimoni.

En la situació actual, cal ser valent i veure com es poden millorar els minsos ingressos públics sense carregar-se l’estalvi i la justícia fiscal més elemental. No s’hi val tornar a fer de la classe mitjana l’ase de tots els cops com fa el partit socialista. Qui ara ha de fer l’esforç són les gran fortunes. També a elles els toca ara ajustar-se el cinturó i fer sacrificis pel be del país.

Però alhora també cal tenir un full de ruta i unes propostes coherents i possibilistes per ajudar a la recuperació econòmica i per generar ocupació. Aquest full de ruta no l’ofereix Rubalcaba perquè l’exministre no genera garanties ni confiança per redreçar la situació, entre d’altres coses, perquè ell mateix ha estat una peça fonamental del govern que ens ha dut a aquesta situació. No és creïble que ara tingui, tal com afirma a tort i dret, totes les solucions i totes les receptes màgiques per sortir de la crisi. I no ho és perquè aquestes receptes no existeixen i, sobretot, perquè ell no les ha dut a terme quan ha estat en el govern.

Ens esperen temps difícils i la única sortida és la del treball dur, el sacrifici, i el sentit comú per treure el màxim profit dels escassos recursos que ara tenim. El PSOE no ho ha fet ens els darrers vuit anys i el PP només s’ha dedicat a veure-les venir i torpedinar les propostes que des de CiU reclamaven. Avui ni els uns ni els altres ofereixen massa confiança.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
940
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR