e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Gener de 2011

En el primer article de l’any que escric en aquest diari digital que amablement m’ofereix la direcció d’E-notícies és un honor poder dirigir-me a tots com a Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Si això ha estat possible ha estat gràcies a tots els catalans i catalanes que van donar confiança a CiU en les eleccions del 28 de novembre i als qui vull reiterar el meu agraïment.

Però no només per a ells dirigiré la conselleria, sinó per a tot el país. Són temps difícils i, per tant, necessitem l’esforç de tots per poder avançar i superar les dificultats que ara mateix trobem en tots els àmbits que engloba la conselleria. Estic convençut que només amb el diàleg i la cooperació de tots els agents serem capaços de superar la crisi que també afecta als sector agraris, ramader i pesquer del nostre país. Malauradament, no hi ha cap àrea que pugui dir que ha estat respectada per la crisi.

La meva primera tasca d’aquests dies es conèixer de primera mà quina es la diagnosi exacta de la situació de la conselleria per així poder saber quines son les prioritats més urgents i ineludibles. I repeteixo que estic obert a tothom per afrontar els reptes que es presenten al sector primari català en aquesta legislatura. La voluntat de CiU és enfortir totes les activitats econòmiques que serveixin per reequilibrar el territori i és evident que l’agricultura, la ramaderia, la pesa i l’alimentació són sectors estratègics a Catalunya.

Naturalment, tot això sense deixar de banda la creixent preocupació que té la nostra societat per preservar el medi ambient. L’entenem com una oportunitat de creixement i no com una llosa que impedeix el progrés. Tenim exemples ben clars a Europa sobre com ha estat possible ser plenament respectuós i defensor del medi ambient sense renunciar a les millores necessàries que fan més competitiva la societat. Després de les festes de Nadal, tornem a la normalitat i des d’aquesta Conselleria reitero la total disposició a fer del diàleg una de les principals eines per superar les adversitats.

Finalment, també vull fer esment al comunicat d’ahir de la banda terrorista ETA que anunciava un alto el foc definitiu, permanent  i verificable. Vull remarcar que, davant l’anunci d’ETA, cal ser prudent. És el pas més important que ha fet la banda en aquest sentit, però val a dir que és un pas insuficient perquè encara posen condicions. És una bona notícia que caldrà seguir atentament a l’espera que finalment la banda terrorista entengui que la societat democràtica no li pot acceptar cap condició i que definitivament deixi les armes i les extorsions i acabi amb el malson que hem viscut les darreres dècades.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1413
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR